340 GÜNLÜK İŞ 4 YILDA TAMAMLANAMADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

340 GÜNLÜK İŞ 4 YILDA TAMAMLANAMADI!


 

Mersin’de 2014 yılında ihale edilen ve 340 günde yapılması konusunda sözleşme imzalanan İl Sağlık Müdürlüğü Hizmet Binası inşaatı aradan geçen 4 yılda tamamlanamazken; yüklenici firmanın iflas etmesi üzerine çalışmaların durduğu öğrenildi.

Mehmet Nabi Batuk

Akdeniz ilçesinde Sahil Valilik Makamının hemen yan tarafında 12 Haziran 2014 ihale edilen Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Hizmet Binası’ndaki inşaat çalışmaları firmanın iflas etmesi üzerine ikinci kez durdu. 5 milyon 807 bin 227 lira maliyeti bulunan ve 340 günde tamamlanması gereken inşaat çalışmalarında ancak yüzde 49 tamamlanabildi. Kalan yüzde 51’lik bölümün ise tamamlanabilmesi için mahkemeye başvuran il sağlık müdürlüğü yetkilileri yapılan keşif ve tespitlerin ardından yeniden ihaleye çıkmaya hazırlanıyor. Gazetecilere yaptığı açıklamada en kısa sürede inşaatı tamamlamak istediklerini kaydeden İl Sağlık Müdürü Dr. Sinan Bahçacı, inşaatın tamamlanamaması nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü birimlerini kira ödememek için eski Mersin Devlet Hastanesi’ne taşımak zorunda kaldıklarını kaydetti. 

İNŞAAT BİTİNCE DEVLET HASTANESİ YIKILACAK
İl Sağlık Müdürlüğü hizmet binasının inşaatının tamamlanması ve taşınma işlemlerinin sona ermesi ile birlikte Mersin Devlet Hastanesi’nin yıkılacağını ve yerine bir sağlık kompleksi inşa edileceğini de aktaran Bahçacı, “Bu sağlık kompleksinin içerisinde; aile sağlığı merkezleri, diş ünitleri, 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu, toplum ruh sağlığı merkezi, sağlıklı hayat merkezi ve sağlık müdürlüğü hizmet binası olacak. Yani bizim yapılmakta olan İl Sağlık Müdürlüğü binamız tamamlanınca oraya ekiplerimizi taşıyacağız ve Mersin Devlet Hastanesinin olduğu yere de bir sağlık kompleksi planımız var. Bununla ilgili olarak bakanlığımız bu hizmetin projelendirilmesini ve ihale kısmını müdürlüğümüze devretti bizde çalışmalarımızı başlattık” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA