MEZİTLİ DİRENDİ VE BAŞARDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİ DİRENDİ VE BAŞARDI


 

Mezitli’de Tece Deniz Mahallesi’nde bulunan 76 dönümlük denize sıfır park ve spor alanı olarak ayrılmış yerde TOKİ’nin ya da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hiçbir uygulaması olmayacağını söyleyen Başkan Tarhan, yasal direnme hakkını kullanan herkese teşekkür etti.

GİZEM EKİCİ

Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı telefonla arayarak, Mersin halkının umutla beklediği müjdeli haberi verdi. Bakan Elvan ile yaptığı görüşmeyi aktaran Başkan Tarhan, “Bakanımız Sayın Lütfi Elvan, 12 Şubat 2018 tarihinde beni aradı. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Turizm Bakanlığı ile görüştüğünü belirterek, Mülkiyeti TOKİ’ye geçen Tece’de ki Hazine’ye ait 76 dönümlük imar planında yeşil alan ve spor alanı olarak görünen parseller için iki şirket adına verilen Turizm Yatırımcı Belgesi’nden bir sonuç çıkarılmaması gerektiğini aktardı. Kendisinin konuyla yakından ilgilendiğini, Mersin kamuoyunun endişe etmemesine neden olacak bir durumun söz konusu olamayacağını bildirmişlerdir” şeklinde bilgi verdi. 

DİRENDİK, MÜCADELE VERDİK VE BAŞARDIK
Uzun süredir sürdürdükleri mücadelenin olumlu bir şekilde sonuçlanmasından duyduğu mutluluğu ifade eden Başkan Tarhan, “Tece’de ki söz konusu arazi hususunda Bakan Lütfi Elvan’ın gösterdiği duyarlılığa teşekkür ediyorum. Bize bu alanın amacına uygun olarak kullanacağı yönünde güvence vermiştir. Ayrıca, bu süreçte yasal direnme hakkımızı kullanırken yanımızda yer alarak, desteklerini esirgemeyen Tece ve Mersin halkına, milletvekillerimize, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerine ve meslek odalarımıza şükranlarımızı sunuyorum” dedi. 
Başkan Tarhan, “Toplam 76 dönümlük bir alanı savunurken siyaset üstü bir mücadele sergiledik. Direndik, mücadele verdik ve başardık. Kent adına ortak sorunlarda değişik siyasi görüş ve düşüncede ki insanların birlikte yasal direnme hakkını kullandıkları zaman, nasıl sonuca gidilebileceğini, başarı sağlanacağını Tece olgusunda tüm kamuoyuna göstermiş olduk” diye konuştu.

“BİRLİKTE NELER YAPABİLECEĞİMİZİ GÖRDÜK”
Başkan Tarhan yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Belki sayıca azdık, daha kalabalık olabilirdik. Belki sesimiz az çıktı, daha gür sesle bağırabilirdik. Belki Sivil Toplum Örgütleri’nin çoğu aramızda yoktu ama aramızda olanlar bile yetti. Mersin Milletvekillerinden 2’si sesimizi TBMM’de duyurdu, 11 Milletvekilimizle bir araya gelebilirdik. Belki çok cesur değildik ama korkak ta değildik. 
Tece-Mersin Halkı, Muhtarlarımız, Meclis Üyelerimiz, Meslek Odaları, Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi parti temsilcileri ve Milletvekillerimiz…. Sizler Kamuya ait 76 dönümlük yeşil alan ve spor sahasına sahip çıktınız. TOKİ’nin bu arazinin tapularını almasını boşa çıkardınız. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın iki şirkete verdiği Turizm Yatırım belgelerini hak ettiği yere gönderdiniz. Nihayet sesimiz Ankara’ya hükümete ulaştı. Kalkınma Bakanı Sayın Lütfi Elvan Pazartesi günü beni telefonla arayarak ilgililerle görüştüğünü ve bu araziye otel yapılmayacağı açıklamasını yaptı. Kendilerine de teşekkür ederim. Arkadaşlar, dayanışma ile güç birliği ile yasal direnme hakkının kullanılması ile başarıya ulaşılabileceğini herkese Türkiye’ye gösterdiniz. Verdiğiniz destek için tümünüze içtenlikle teşekkür eder sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA