TECE SAHİLLERİNE MUTLU HABER | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TECE SAHİLLERİNE MUTLU HABER


 

Tece Mahallesi’nde 76 dönüm park ve spor alanı işaretli arazinin üzerine otel yapılmasına yönelik verilen tepkiler sonuç verdi.

SONER AYDIN

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçeye bağlı spor ve günübirlik turizm alanı olan 70 dönümlük arazinin üzerine otel yapılmasına yönelik tepkilerin sonuç verdiğini ve bölgede otel yapımına izin verilmeyeceğini söyledi. Konuyu Büyükşehir Meclisi’nde gündeme getiren Tarhan, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 76 dekarlık alan üzerinde iki ayrı şirkete otel yapması için turizm yatırım belgesi verdiğini dile getirdi. Mezitli Belediyesi ve Mezitli halkı olarak otel yapımına karşı olduklarını Büyükşehir Belediyesi’ne, Mersin Valiliğine, Kültür ve Bakanlığı’na tamamına bildirdiklerini, konuyla ilgili toplantılar yaptıklarını aktaran Tarhan, “Mezitli Belediye Meclisi’nde karşı olduğumuza dair ilke kararı alındı. CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak ve MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek konuyu mecliste gündeme getirdi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Son olarak Kalkınma Bakanı arayıp TOKİ ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’yla görüştüğünü, bölgede kesinlikle bir otel yapımına izin vermeyeceklerini söyledi. Destek veren, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, Mezitli İlçesi Deniz Mahallesi’nde planda spor ve park yeri olarak işaretlenmiş ve toplam 76 dönümlük alanın yeni kabul edilen 1/5000’lik Nazım İmar Planı’nda yeşil alan ve spor tesisi olarak belirlendiğini ve imar planında gerekli tavrın ortaya koyulduğunu belirtti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA