YATIRIM İÇİN AYRILAN ÖDENEKLER NE OLDU? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YATIRIM İÇİN AYRILAN ÖDENEKLER NE OLDU?


 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi vererek, bakanlığın Mersin’de hangi yatırımları hayata geçirdiğini sordu.

Haber Merkezi

Önergesinde, 2011-2017 yılları arasında bakanlıkça Mersin’e ne tür yatırımlar yapıldığını soran Kuyucuoğlu, “Yapılan bu yatırımların toplam ödenek tutarı ne kadardır?” sorusuna da yanıt istedi.
Yatırımların ilçelere göre dağılımının da açıklanmasını isteyen Kuyucuoğlu, Mersin’de orman emvali konusunda faaliyet gösteren orman kooperatiflerine bakanlığın Yatırım Programı’ndan ne kadar hibe ya da düşük faizli kredi desteğinde bulunulduğunu, Mersin’de kullandırılan söz konusu desteklerin, Türkiye genelinde Bakanlık aracılığıyla kooperatiflere kullandırılan destek sıralamasındaki yerini de sordu. 
Milletvekili Kuyucuoğlu, önergesinde ayrıca şu sorulara yanıt istedi: “Mersin ili için Bakanlığınız yatırım programına alınıp da uygulanmayan proje veya projeler var mıdır? Varsa bu projeler hangileridir? Uygulanmama gerekçeleri nelerdir? Bakanlığınız yatırım programındaki Mersin ili projeleri için ayrılan ödeneklerin ne kadarı kullanılmıştır? Kullanılmayan ödeneklerin gerekçesi nelerdir? Aynı dönemde Bakanlığınızca Mersin ilinde orman ürünleri, arıtma tesisleri veya tarımsal sulama faaliyetlerine yönelik açılan tesis veya tesisler var mıdır? Var ise bu tesisler hangileridir?  Bakanlığınızca 2018 yılı Mersin ili yatırım programında ne tür yatırımlar yer almaktadır? Bu yatırımlar için ne kadar ödenek ayrılmıştır? Mersin İlinde, bu güne kadar özel sektör tarafından ne kadar alan özel ağaçlandırma kapsamında ağaçlandırılmıştır? Özel ağaçlandırma kapsamında ne kadar alan, kimlere verilmiştir? 2018 yılında özel ağaçlandırma amacıyla vermeyi düşündüğünüz bir saha var mıdır? Varsa bu alanın büyüklüğü nedir? Bu özel ağaçlandırma sahalarının ilçelere dağılımı nasıldır?”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA