TOKİ’YE KARŞI FİDAN DİKTİLER | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOKİ’YE KARŞI FİDAN DİKTİLER


 

Mersinliler, Mezitli Tece’de 76 dönüm park ve spor alanı işaretli arazinin TOKİ aracılığı ile otel yapılmasına tepkilerini zeytin fidanı dikerek gösterdiler. Tece Gönüllü Evi yanında buluşan yüzlerce vatandaş, son kalan alanların TOKİ eliyle betonlaşmamasını istedi.

Mezitli Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Tece Deniz Mahallesi’nde 76 dönüm park ve spor alanı işaretli arazinin TOKİ aracılığı ile otel yapılmasına tepkiler artarak devam ediyor. Tece Gönüllü Evi yanında buluşan yüzlerce vatandaş, tepkilerini zeytin fidanı dikerek gösterdi. 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, CHP eski Milletvekili Vahap Seçer, CHP Mezitli İlçe Başkanı Bayram Yıldırım, Mezitli Belediyesi Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü üyeleri ve vatandaşların katılımıyla Tece Gönüllü Evi bahçesine gerçekleşen fidan dikimi şenlik havasında gerçekleşti. Yüzlerce çevre gönüllüsü barışı simgeleyen zeytin ağaçlarını dikti. Toplanan gurup daha sonra çalan müzik eşliğinde halay çektiler. 

“MÜCADELEMİZ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR”
Törende bir konuşma yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, süreç hakkında bilgiler verdi. TOKİ’nin daha önce ‘bilgim yok’ dediği söz konusu arazi için prosedür gereği imar durumunu sorduğunu ifade eden Başkan Tarhan, “Biz bunun prosedürü yerine getirmek için yapıldığını biliyoruz. Sonraki süreçte devir için işlem yapacaklar. Oysa daha bu hafta Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından oybirliği ile kabul edilen 1/5000’lik planda da bu arazi park-yeşil alan ve spor alanı olarak işaretlenmiş durumda. Yine bu hafta içersinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söz alan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ve CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, beşer dakika boyunca yeşil alanın betonlaşmasına karşı tepkilerini dile getirdiler. Mezitli Belediyesi meclisimizin tüm partilere  mensup üyeleri Türkiye’ye örnek olacak bir kararla, oy birliği ile TOKİ’ye karşı ortak mücadele kararı aldı. Ak Parti İl Başkanımız Cesim Ercik’te bizzat konuyu İl Başkanları Toplantısı’nda Başbakan Binali Yıldırım’ın da bulunduğu bir ortamda sunum yaparken bu alanın yeşil alan olarak kalması yönündeki tavrını vurguladığını, 24 Şubat’ta yapılacak başka bir toplantıda daha ayrıntılı olarak bu projeye karşı olduklarını ifade edeceğini söyledi. Şimdi de görüyoruz ki yüzlerce insanımız çocuklarının geleceğine sahip çıkmak için buraya gelerek bizlere güç verdiler. Tüm herkese teşekkür ederim” dedi.

“ADALET İÇİN CESARETLE MÜCADELE EDECEĞİZ”
Yaşamsal alanlara bu tür saldırıları güç birliği aşabileceklerini ifade eden Başkan Tarhan, “Adalete ulaşmak için mücadele edeceğiz. Bunu yaparken de kararlı ve cesaretli olacağız. Bizim bu tepkimizden belli çevrelerin rahatsızlık duyduğunu, bizim partimizin de üst organlarına şikayet ediyorlar. Bizde bu konuda bilgi istedik ve alanın yıllar öncesinden ecrimisil yolu ile kiraladığını ancak kendi kullanmak yerine daha fazla bir fiyata başkalarına kiraladığını öğrendik. Zaten 2015 yılından buyana da tek kuruş ödeme yapılmadığını da bu yolla öğrenmiş olduk. Bunlar tahmin edilebilir tepkiler. Siz kendi haklarınıza sahip çıktığınız zaman belli çevreleri rahatsız edebiliyorsunuz. Tüm bu rahatsızlıklara karşın 76 dönüm arazimizin TOKİ ve Turizm Bakanlığı aracılığı ile farklı kişilere rant aracı haline getirilmesine hep birlikte karşı çıkacağız. Bu yanlışa dur diyeceğiz” diye konuştu.

“BİZ OTELE DEĞİL YEŞİLİN TALANINA KARŞIYIZ”
Gerçekleştirdikleri çevre mücadelesine farklı kesimlerden tepkilerde geldiğinin altını çizen Başkan Tarhan, “Bize otele neden tepki gösteriyorsunuz? diyenlerde oldu bize. Biz sosyal demokrat anlayışımız gereği turizmin gelişmesine ve otele karşı çıkmıyoruz. Hatta bu tür girişimleri Belediye Meclisimizle birlikte her zamsan destekliyoruz. Hatta Mezitli’de birçok otel zinciri tesis yapmak için görüşmeler de yapıyorlar. 82 Milyon vatandaşımızın hakkı olan bir arazinin birkaç kişiye peşkeş çekilmesine karşıyız. Ancak, bir yeşil alan otel yapılmak için ayrılıyorsa, aynı alan kadar başka yerde bir arazi üretilmek yasal zorunluluk. Bu gerçekleşmezse yargıya giderek adaleti arayacağız. Korkarak bir yere varamıyoruz. Bu mücadelemizde bizlere destek veren herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

“SİZ TEPKİ GÖSTERİRSENİZ DUYARSIZ KALAMZLAR”
CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu da, kendi arazisine sahip çıkmak için gelen herkese teşekkür ettiği konuşmasında, “Bu tepkilerin kararlı olması gerekiyor. Arazimize sahip çıkmak için Mersinlilere büyük görev düşüyor” şeklinde ifade kullandı.

“ÇOCUKLARIMIZA NEFES ALACAK ALANLAR BIRAKALIM”
Sivil toplum örgütleri adına konuşan Tema Vakfı İl Temsilcisi Perihan Saydan Pazarbaşı, çocuklarımızın oyun oynayacağı, doğayla iç içe olacağı küçücük bir alan dahi kalmadığına vurgu yaparak, “Burada görüyorum ki oldukça büyük bir kalabalık çevre konusunda ne kadar duyarlı olduğunu göstermek için buluştu. Çocuklarımıza oyun oynamaları, nefes almaları için daha temiz ve yeşil bir çevre bırakmalıyız. Bunun içinde birlik olmalı ve mücadele edenlere destek vermeliyiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA