MESİAD’DA YARIŞI ENGİN KAZANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MESİAD’DA YARIŞI ENGİN KAZANDI


 

Mersin iş dünyasının çatı kuruluşlarından Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nde (MESİAD), yeni yönetim yarışı Hasan Engin’in zaferi ile sonuçlandı.

GİZEM EKİCİ

İş dünyasına yön veren ve ürettiği projelerle kentin gelişimine büyük katkı sunan MESİAD, 15.’inci olan genel kurulunu tamamladı. Mehmet Deniz’in başkanlığındaki derneğin yeni dönemde başkanlığına talip olan Hasan Engin ve Hasan Hüseyin İpek’in kıyasıya yarıştığı seçimlere ilgi yoğun oldu. 
Seçim sonucunda 90 oy alan Hasan Engin başkanlığa seçildi. Hasan Hüseyin İpek ise 67 oy aldı. Seçimde toplamda 159 oy kullanılırken 2 oy da geçersiz sayıldı.

MESİAD İCRA TAKİBİNDEYDİ
Dernek binasında gerçekleştirilen kurulda söz alan Mehmet Deniz, başkanlık süresi boyunca MESİAD üyelerine layık olmaya çalıştıklarını belirterek, “Şubat 2014’ten zorlu geçen 2 Genel Kurul ile 4 yıldır Başkanlığımda kurulan yönetim, denetleme, disiplin ve Yüksek İstişare Kurullarına 27 yıllık koca bir çınarı bize emanet ettiniz. İçimizde görevi sırasında çalışmalarımızı beğenen ve beğenmeyenler de var. Hatta ‘hiçbir şey yapılmadı, çok başarısız’ diyenler bile var. Onlara şunları söylemek istiyorum: Özellikle ilk 2 yılımız çok zor ve çetin geçti. Üye aidatlarının 3’te 1’i devralmamızdan önce tahsil edilmişti. Kalanlarının da 4’te 1’i de birikmiş borçlardan oluşuyordu. Tahsilleri mümkün görünmüyordu. Dernek birikmiş SGK ve vergi ile 6 adet icra takibi altındaydı. Çalışanlarda disiplin ve bağlılık keyfiyete tabii idi. Tazminatını dolayısıyla uzun süre katladı. çalışan ücretleri dâhil olmak üzere giderleri ödenecek ne bankada ne de kasada metelik yoktu. Bakkal, kasap, manav, şarküteri, kırtasiye, elektrik ve telekom yani selam verilmiş her yer alacağını talep ediyordu. En acıklısı ve en yorucusu lokanta borcunu takip ve tahsilât şekliydi” dedi.

MESİAD, MERSİN’İN ETİK KURULU
Sözlerine kuruluşundan bugüne kadar, MESİAD çatısı altında, Mersin’e hizmet eden herkese teşekkür ederek başlayan Hasan Engin ise Mersin kamuoyunun MESİAD’ı, iş insanlarının etik kurulu, çatısı olarak yorumladığını ifade etti. Bunun da geçmişten geleceğe görev almış tüm MESİAD ailesinin ne kadar doğru ve başarılı işlere imza attığını gösterdiğini belirten Engin, “MESİAD kentimizin sosyal kültürel ve ekonomik gelişimine büyük katkılar sağlamıştır. Konu Mersin olduğunda; üyelerimiz her zaman gönüllü birer misyoner olarak emek vermekten kaçınmamıştır. Kurumları ve kentleri kalkındıran, uyum ve iş birliğidir. Bu uyum ve iş birliği, bizi büyük bir aile yapmıştır. En önemli ortak noktamız ise, Mersin ve Türkiye olmuştur. MESİAD kurulduğu günden bu yana, istihdam sorununu çözecek birçok çalışmaya öncülük etmiştir. Özellikle ekonominin yanı sıra, sosyo-kültürel açıdan kalkınmasına ve dolayısıyla da ülkemizin gelişimine destek sağlayacak, onlarca proje üretmiştir. İşte bu güç birliğidir ki 27 yıldır MESİAD’a Mersin’de ve Türkiye’de saygınlık kazandırmıştır” diye konuştu.

 “DEMOKRASİ VE İSTİKRAR VAZGEÇİLMEZDİR”
Dünyada olağanüstü değişimlerin yaşanmakta olduğunu sözlerine ekleyen Engin, sözlerine şöyle devam etti: “Ekonomik olarak kalkınmasını sürdüren, demokrasisini geliştiren ülkeler yol alırken, problemli ülkeler ise geri kalmaya devam etmektedirler. Gelişen teknolojiyi, üretim kapasitesini son endüstri devrimiyle bütünleştirerek takip etmek ve geliştirmek durumundayız. Bu gelişmeyi ancak, barış ve huzur ortamında güçlü ekonomi ile yaratabiliriz. Yani istikrarın olmadığı yerde güçlü ekonomi de olmaz. Dünyadaki sermaye, barış ve huzurun olduğu bölgelere yatırım yapar. Çekim merkezi olabilmek için demokrasi ve istikrar vazgeçilmezdir. Bizler kentimizin, bölgemizin ve ülkemizin bütün sorunları ile yakından ilgilenmeliyiz. İşte böyle bir atmosferde bir dizi projelerle bu hizmet bayrağını taşımaya aday bir kardeşiniz olarak karşına çıktım.”

“MESİAD’A GÜÇ KATMAYA ÇALIŞTIK”
Amaçlarının MESİAD’ın yarım kalan projelerinin tamamlanmasını sağlamak, bununla birlikte Mersin’de ve bölgede kısa, orta ve uzun vadeli projeleri üretmek olduğunu kaydeden Engin, “Son iki dönemdir yönetim kurulu üyeliği görevlerinde başkan yardımcısı olarak görev aldım. MESİAD’ın kurumsallaşması için arkadaşlarımızla yoğun çalışmalar içinde olduk. Bu dönemler içerisinde kurumsal kimlik oluşturmada büyük hizmetlerimiz oldu. Bugün Türkiye genelinde 4 katlı binası, iyi donatılmış altyapısı, işleyen sekretaryası olan bir dernek yapısına rastlamak çok kolay değildir. Bunun oluşmasında herkes gibi bizim de emeğimizin olduğunu düşünmekteyim. Zamanımızı emeğimizi ve maddi-manevi desteğimizi esirgemeden ailemizi de bazen ihmal ederek MESİAD’a güç katmaya çalıştık. Tüm bu bahsettiğim projeleri hayata geçirebilmek, bilgi ve deneyimlerimizi ortak hareket edebileceğimiz tek bir listede yapabilmek için ben ve ekip arkadaşlarım son ana kadar bekledik. Ancak tüm uzlaşmacı yaklaşımlarımıza rağmen bu gerçekleşemedi. Bu bakımdan genele kurulumuzdan projelerimizi hayata geçirebilmek için yetki istiyoruz. Umarım bu genel kurul, son seçimli genel kurul olur. Bundan sonraki genel kurullarımızda seçimsiz, birlik ve beraberlik içerisinde güler yüzle ve tek liste ile gerçekleşir” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA