DEVLET HASTANESİ’NİN KADERİ BELLİ OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DEVLET HASTANESİ’NİN KADERİ BELLİ OLDU


 

Mersin Şehir Hastanesi’ne taşınarak kapatılan eski Mersin Devlet Hastanesi yerleşkesinin kaderi belli oldu. Ranta açılacağı iddiaları gündeme gelen yerleşkenin; İl Sağlık Müdürlüğü çatısı altında kurulan 3 idari başkanlığa tahsis edildiği açıklandı.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Şehir Hastanesi’ne taşındıktan kapatılan ve ranta açılacağı iddiaları ile kent kamuoyunun en önemli tartışma konularından biri olan Merkez Akdeniz İlçesindeki eski Mersin Devlet Hastanesi yerleşkesinin sağlık alanı olarak tescil edildiği öğrenildi. Söz konusu alanla ilgili olarak rant iddialarına karşı son noktayı koyan Mersin İl Sağlık Müdürü Dr. Sinan Bahçacı, 22 bin metrekarelik bir alana sahip olan yerleşkenin 694 Sayılı KHK ile Mersin İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurulan Kamu Hastaneleri Başkanlığı, Halk Sağlığı Başkanlığı ve Acil Hizmetleri Başkanlığına tahsis edildiğini açıkladı. Bahçacı ayrıca “Bakanlığımızın 5 Aralık 2017 tarihinde hem bize hem de valiliğimize yazdığı yazı ile eski Mersin Devlet Hastanesi alanının sağlık dışında hiçbir şekilde kullanılmayacağı bildirildi. Alanın sağlık yatırımları kapsamında kullanılacağına ilişkin yazısını bizde valiliğimizle paylaştık” dedi. 

MÜDÜRLÜK BÜNYESİNDEKİ İDARİ BAŞKANLIKLAR KULLANACAK
Alanın ne olarak kullanılacağına ilişkin sorulara yanıt veren Bahçacı, 694 Sayılı KHK ile teşkilat yapısındaki değişiklikler nedeniyle Sağlık İl Müdürlüğü çatısı altında kurulan 5 idari başkanlıktan 3’ünün personelinin buraya yerleştirileceğini kaydetti. Bahçacı, “Şuanda içinde bulunduğumuz bina bir iş hanıdır. İçerisinde bulunduğumuz kat Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edilmiş ama 4 katta hizmet veriyormuş. Bu dört katın 3 katına kira ödeniyormuş. Biz bu kiralardan müdürlüğümüzü kurtarmak için şuanda taşınan Mersin Devlet Hastanesi içerisinde bulunan idari binayı ve acil servis olarak kullanılan bölümü Halk Sağlığı Başkanlığımız için yeniden düzenledik. Eskiden Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği olan binamızı Kamu Hastaneleri Genel Başkanlığımızı ve Acil Hizmetleri Başkanlığımızı yerleştirdik. Aynı zamanda 112 başhekimliğimizi, ambulansları ile UMKE ekip ve ekipmanlarını yine aynı bölgeye taşıdık” diye konuştuk.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA