“OPERASYONU KINIYORUZ ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“OPERASYONU KINIYORUZ ”


 

KESK yöneticisi Elif Çuhadar’ın bir panelde yaptığı konuşma nedeniyle gözaltına alınmasını kınayan KESK Şube Sözcüsü Yusuf Kaya, “AKP’nin ne OHAL sopası, ne de diğer faşizan politikaları bizleri emek, demokrasi ve barış mücadelesinden alıkoyamaz” açıklaması yaptı.

 Mehmet Nabi Batuk

KESK Mersin Şubeler Platformu bileşenleri düzenledikleri basın toplantısında son olarak KESK Yürütme Kurulu Üyesi Elif Çuhadar’ın İzmir’de bir panelde yaptığı konuşma nedeniyle gözaltına alınmasını kınadı. Eğitim – Sen Mersin Şubesi’nde gerçekleştirilen açıklamaya, SES Mersin Şube Eşbaşkanı Yılmaz Bozkurt, BES Şube Başkanı Yusuf Kaya, Tüm Bel – Sen Şube Başkanı Canan Solak, Kültür Sanat – Sen Şube Başkanı İmam Özdemir, Eğitim Sen Şube Sekreteri İsmail Usluoğlu ile Kadın Sekreteri Elif Yaşar, SES Şube Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Çelebi ve birçok sendika yöneticisi katıldı. Operasyonun toplumsal muhalif kesimleri susturma ve baskı kurma amacı taşıdığını kaydeden KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve BES Şube Başkanı Yusuf Kaya “OHAL, AKP’nin elinde bir yargı sopasına dönüşmüş, umarsızca ve pervasızca savrulmaktadır. AKP’nin ne OHAL sopası, ne de diğer faşizan politikaları bizleri emek, demokrasi ve barış mücadelesinden alıkoyamaz. Sendikal hak ve özgürlükler, işçi sınıfının, ezilenlerin yüzyıllık kazanımlarıdır. OHAL gerekçesiyle askıya alınmalarını, ortadan kaldırılmalarını kabul etmedik, etmeyeceğiz. Gözaltı ve toplu tutuklama furyasını şiddetle kınıyoruz. KESK Yürütme Kurulu üyesi Elif Çuhadar derhal serbest bırakılmalı, hukuk tanımaz saldırılara son verilmelidir” açıklaması yaptı. 

“ELEŞTİREN HERKES TEHDİT EDİLİYOR HEDEF GÖSTERİLİYOR”
KESK Yürütme Kurulu Üyesi Elif Çuhadar’ın göz altına alınmasının toplumsal muhalefeti etkisizleştirme amacı taşıdığını belirten Kaya, “Bu operasyonların içine bir şekilde konfederasyonumuz ve bağlı sendikalarımızın yönetici ya da üyelerinin dahil edilmesine özellikle dikkat edildiği anlaşılıyor! Niyet bu olunca gerekçe bulmak tali bir konu oluyor! Elif Çuhadar’ın İzmir’e götürüleceği söylenmektedir. AKP’nin iktisadi ve siyasi uygulamalarını beğenmeyen, eleştiren toplumsal muhalefetin bütün kesimlerine yönelik olarak sürdürülen susturma, gözaltına alma, tutuklama furyası hız kesmeden devam etmektedir. Hedeflenen asıl amaç bütün toplumsal muhalefeti susturma ve etkisizleştirmektir. AKP’nin politikalarını eleştiren herkesim devletin en yetkili kesimlerince tehdit edilmekte, hedef gösterilmekte, haklarınca soruşturmalar başlatılarak gözaltı ve tutuklama süreçleri devreye sokulmaktadır” dedi. 

“SİSTEMATİK SALDIRILARIN DEVAMI NİTELİĞİNDEDİR”
OHAL kapsamında ifade özgürlüğüne karşı yapılan operasyonlarla; uluslararası anlaşmalar, Anayasa ve yasalardaki hakların çiğnendiğini ifade eden Bozkurt, “Hukuk ve adalet ayaklar altına alınmaktadır. Bu gidişat ülkeyi demokrasiye değil olsa olsa diktatörlüğe götürmektedir.
Bu nedenle; Ülkemizin hayrına olmayan, Ülkemizi bilinmeze ve kaosa sürükleyen bu baskıcı politikalar derhal terk edilmeli, toplumsal muhalefeti susturma aracına dönüştürülen OHAL derhal kaldırılmalıdır. TTB yöneticilerinin denetimli serbestlikle serbest bırakılmalarının hemen ertesi günü bu operasyonun yapılması ve Konfederasyonumuzun hedef alınması tesadüf olmayıp aksine sistematik saldırıların devamı niteliğindedir. Emek ve barış mücadelesi yürütenlere yönelik gerçekleştirilen gözaltı ve tutuklama operasyonları sindirme ve kriminalize etme amaçlıdır. OHAL’in kendisi anayasal düzeni korumaya yönelik olmasına rağmen AKP OHAL’i anayasal hakları ortadan kaldırmak için kullanmaktadır. OHAL, iktidara istediğini yapma ve siyasal hedeflerine uygun zemin yaratma keyfiyeti veren bir araca dönüştürülmüştür” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA