“Kamu kurumları kiralık araç ve binalara kaç lira veriyor?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Kamu kurumları kiralık araç ve binalara kaç lira veriyor?”


 

CHP Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği iki soru önergesinde, hükümetin tasarruf vaadini hatırlattı ve kamu kurumlarının araç ve bina kiralamalarına ne kadar para harcadığının açıklanmasını istedi.

Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, hükümetin, 2018-2020 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program’da, kamuda taşıt kullanımına sınırlama getirileceğini vaat ettiğini hatırlattı. Hükümet adına yapılan açıklamalarda, ‘Kamu kurumlarında taşıt kullanımında maliyet etkinlik analizleri yapılarak tasarruf sağlamaya yönelik gerekli tüm tedbirler alınacaktır’ denildiğini de hatırlatan Kuyucuoğlu, önergesinde şu sorulara yanıt istedi: “Başbakanlık, Bakanlıklar ve bakanlıklara bağlı kuruluşlar bünyesinde bulunan kiralık araçların güncel sayısı kaçtır? Bakanlık ile bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlar bünyesinde bulunan kiralık araçlar hangi bedel ve usuller ile kimlerden kiralanmıştır? Anılan araçların her biri için, marka ve modeli ile birlikte bugüne kadar yapılan ödemelerin miktarı ne kadardır? Kiralanan bu araçların toplam yakıt bedeli ne kadardır?”

GAYRİMENKUL KİRALARINA NE KADAR HARCANIYOR?

Kuyucuoğlu, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği bir başka soru önergesinde de, kamu kurumlarınca kiralanan gayrimenkullere ve bunların tadilat, peyzaj, mobilya döşeme gibi işlerine ne kadar para harcandığını sordu. “Kamu alımlarında kağıttan kaleme, ek servisten makam aracına kadar her türlü mal ve hizmette tasarruf yapılacağı, 2017-2019 dönemlerini kapsayan mali plan kapsamında mal ve hizmet alım giderlerinin düşürülmesinin hedeflendiği söylenmektedir” diyen Kuyucuoğlu, önergesinde şu sorulara yanıt istedi: “Son 12 aydır, aylar itibarıyla ve toplamda bakanlıklar ile bağlı kurum, kuruluşlarca yapılan kira harcamalarının miktarı TL cinsinden ne kadardır? Kiralanmış olan gayrimenkullerin her biri ayrı olarak belirtilmek suretiyle hangi amaçlar ile kiralanmıştır? Bahse konu kiralanmış gayrimenkuller için yapılan hava parası, depozit, komisyon vb. ödemeler ne kadardır? Sözü edilen kiralanmış gayrimenkullerin yapılan tadilat, dekorasyon, güçlendirme, peyzaj, mobilya alımı vs. harcamalarının miktarı TL cinsinden ne kadardır?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA