BURUNDAN GİRİLEREK BEYİN TÜMÖRÜ ALINDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BURUNDAN GİRİLEREK BEYİN TÜMÖRÜ ALINDI


 

Mersin’in Tarsus ilçesinde ilk kez bir hastanın beyin tümörü burnundan girilerek yapılan operasyonla (endoskopik transsfenoidal hipofiz ameliyatı) alındı. Medical Park Hastanesi’ndeki ameliyatı 3 doktor birlikte yaptı.

Beyin tümörünün burundan girilerek alındığı ameliyat tekniği (endoskopik transsfenoidal hipofiz ameliyatı) Tarsus’ta ilk kez 63 yaşındaki Münir Kaçmaz’ın tedavisinde uygulandı. Medical Park Tarsus Hastanesi’nden yapılan açıklamaya göre; ameliyatı kulak burun ve boğaz hastalıkları uzmanları Prof. Dr. Hayrettin Cengiz Alpay ve Yrd. Doç. Dr. Aykut Bozan ile Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ramazan Fesli yaptı. Kafatası kemiği açılmayan hasta ameliyattan kısa süre sonra günlük hayatına döndü.

TÜMÖR TOMOGRAFİDE GÖRÜLDÜ

Tarsus’ta yaşayan evli ve 5 çocuk babası Münir Kaçmaz, 2016’da bypass ameliyatı oldu. Aradan geçen 2 yıla rağmen tam anlamıyla kendini iyi hissedemeyen Kaçmaz Medical Park Tarsus Hastanesi’ne geldi. Kanser şüphesi üzerine Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Alper Ata beyin tomografisi çektirdi. Tomografi sonucunda, Kaçmaz’ın beyninde hipofiz bölgesinde 2 cm büyüklüğünde tümör olduğu belirlendi. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ramazan Fesli, tümörün alınması gerektiğini belirterek, burundan girilerek yapılan endoskopik transsfenoidal hipofiz tekniğini hastaya önerdi.

AMELİYAT 2,5 SAAT SÜRDÜ

Hastanın bu yöntemi kabul etmesi üzerine Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanları Prof. Dr. Hayrettin Cengiz Alpay ve Yrd. Doç. Dr. Aykut Bozan ile Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ramazan Fesli tarafından ameliyat yapıldı. Yaklaşık 2,5 saat süren operasyonda, kamerayla burundan girilerek, 3 doktorun birlikte gerçekleştirdiği operasyonla hipofiz bölgesindeki tümör alındı. Münir Kaçmaz 3 gün kontrol altında tutulduktan sonra taburcu edildi.

HASTA İÇİN DAHA KONFORLU

Op. Dr. Ramazan Fesli, endoskopik transsfenoidal hipofiz tekniğinin Türkiye’de ve dünyada birçok merkezde yapıldığını ancak Tarsus’ta ilk kez uygulandığını vurgulayarak, “Bu yöntemde kafatası kemiği açılmadığı için, hasta için daha konforlu. Ancak bu teknik sadece beynin belli bölgelerindeki tümörler için uygulanabiliyor” dedi. Op. Dr. Fesli, bu operasyonun kulak burun boğaz ile beyin ve sinir cerrahisi uzmanları tarafından birlikte yapılması gereken bir teknik olduğunu da belirtti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA