“Üyelerimiz işlerine iade edilsin” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Üyelerimiz işlerine iade edilsin”


 

Mersin’de KESK üyesi kamu emekçileri ihraç edilen üyelerinin işe iade edilmesini talep etti. KESKli üyeler, gözaltına alınan TTB Merkez Konseyi üyelerinin de bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

SONER AYDIN

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Mersin Şubeler Platformu, ihraç edilen üyelerinin işlerine iade edilmesi için bir araya geldi. Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelen platform üyeleri adına konuşan Büro Emekçileri Sendikası (BES) Şube Başkanı Yusuf Kaya, “15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden sonra sözde ‘darbeyle hesaplaşmak için’ uygulamaya konan OHAL ve KHK mağdur etmeye devam etmektedir. İlk başta ‘2-3 ayı geçmez’ diye anlatılan OHAL rejimi yaklaşık 18 aydır devam ederken ülkemizin her karış toprağında mağduriyetler ve hak ihlalleri yaşanmasına neden olmaktadır” diye konuştu.

"OHAL KALDIRILSIN, KHK’LAR İPTAL EDİLSİN”

18 aydır süren OHAL’in ve KHK’ların iptal edilmesini isteyen Kaya, “İktidar, hukuku hiçe sayarak suç işlemekten vazgeçmelidir. AKP’nin hukuk ve demokrasi dışı uygulamalarına karşı mağdur olan bütün kesimlerin, Emek, Demokrasi ve Barış talebi etrafında bir araya gelmeleri ve mücadele etmeleri dışında bir yol, bir seçenek yoktur. 18 aydır süren OHAL kaldırılmalı, KHK’ler geri çekilmeli, hukuksuzca ihraç edilen/açığa alınan tüm kamu emekçilerinin işlerine geri dönmeleri sağlanmalıdır. İçeride ve dışarıda barışçıl, laik ve demokratik ortamı sağlayacak adımlar atılmalıdır” dedi.

“TTB ÜYELERİ SERBEST BIRAKILSIN”

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyelerine yönelik başlatılan gözaltı operasyonuna da tepki gösteren Kaya, “TTB yöneticileri derhal serbest bırakılmalısını ve başlatılan işlemler sonlandırılmasını istedi. Kaya, “Barış talebine yönelik başlatılan sürek avı niteliğindeki gözaltı ve tutuklamaları kınıyoruz. Sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan TARIM ORKAM-SEN Genel Başkanı Hamit Kurt ve bir gün öncesinde gözaltına alınan TÜM BEL-SEN uzmanı çalışanımız başta olmak üzere gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalıdır” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA