“AÇIK BİR SUSTURMA OPERASYONUDUR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“AÇIK BİR SUSTURMA OPERASYONUDUR”


 

Genel Merkez yöneticileri gözaltında olan Mersin Tabip Odası’na dayanışma ziyareti gerçekleştiren Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, söz konusu operasyonun tüm barış yanlılarına yönelik açık bir susturma operasyonu olduğunu belirterek, “TTB’nin yanındayız” mesajı verdi.

Mehmet Nabi Batuk
Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, Afrin açıklaması nedeniyle Genel Merkez Yürütme Kurulu üyeleri gözaltında olan Mersin Tabipler Odası’na dayanışma ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarete SES Şube Eşbaşkanları Özge Göncü ile Yılmaz Bozkurt, BES Şube Başkanı Yusuf Kaya, Tarım Orkam – Sen Şube Başkanı Kenan Hazar, Emekli Sen Şube Başkanı Adil Alaybeyoğlu, Mersin Cemevi Genel Sekreteri Nuran Kılıçkaya, Kültür Sanat – Sen Şube Başkanı İmam Özdemir, İHD Şube Başkanı Ali Tanrıverdi,  CHP Eski İl Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Güler, Aile Hekimleri Derneği Şube Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Fidan ve onlarca hekim katıldı. Mersin Emek ve Demokrasi Platformu adına hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan SES Şube Eşbaşkanı Yılmaz Bozkurt, “TTB’ye yönelik Cumhurbaşkanının tehdidi üzerinden, birkaç gün geçmeden, toplumsal sorunlarda göremediğimiz bir hızla harekete geçen savcıların 12 Eylül’de bile görülmeyen şekilde TTB  Genel Başkanı Raşit TÜKEL ve merkez yöneticilerini  evlerini, iş yerlerini, TTB’yi basarak gözaltına alması tüm barış yanlılarına yönelik açık bir susturma operasyonudur” dedi.
“İKTİDARI BU POLİTİKALARDAN DERHAL VAZGEÇMEYE ÇAĞIRIYORUZ”
Operasyon ile demokratik bir Barış talebine soruşturma açıldığını kaydeden Bozkurt, “TTB yöneticilerinin adresleri belli olmasına rağmen ve çağrılıp ifadeleri alınmaları mümkün iken, evleri, işyerleri basılarak gözaltına alınmaları muhalif tüm kesimlere yönelik bir gözdağıdır, korkutma amaçlıdır. Hekimlerin görevi yaşatmaktır. Yeminine bağlı kaldığı için hekimler cezalandırılamaz. İstiyorlar ki, tüm toplum tek sıra halinde arkalarında dizilsin! Dizilmeyeceğiz! Kimse bizlerden tabutlara yaslanıp poz vermemizi, poz verenleri alkışlamamızı beklemesin! Gençlerimizin ölmemesi, çocuklarımızın geleceğinin karartılmaması, ekmeğimizin daha fazla küçülmemesi için her zaman barış demeye devam edeceğiz. Üzülerek belirtmek istiyoruz ki, ülkemiz doludizgin uçuruma doğru itilmektedir. Gidişattan kaygı duyanların sıra kendilerine gelmeden emek, demokrasi ve barış talebi etrafında bir araya gelmeleri ve mücadele etmeleri dışında bir yol, bir seçenek yoktur. Başta düşünce ve ifade özgürlüğü olmak üzere, temel hak ve özgürlükleri, hukuku askıya alarak suç işleyen iktidarı bu politikalardan derhal vazgeçmeye çağırıyoruz” dedi.
“TTB’NİN YANINDAYIZ”
TTB yöneticilerinin gözaltına alınmasını ve oda genel merkezinde arama yapılmasını kınayan Bozkurt, “Yaşatmaya ant içmiş bir meslek gurubu sorumluluğunu yerine getirerek  “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” açıklaması yapan Türk Tabipleri Birliğine yönelik yapılan baskıları kınıyor, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu olarak TTB’nin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Sağlık emekçileri, ilk çığlıktan son nefese kadar insanın yaşamını olumsuz etkileyen bütün uygulamalara karşı çıkmış, çıkmaya da devam ediyor. Özellikle sağlık emekçileri için bu bir tercih değil, sorumluluktur. Bu süreçte, toplumun tüm kesimlerinin sorumluluğu savaşa, şiddete, çatışmalı süreçlere karşı yaşama sahip çıkmak, barış talebine sahip çıkmaktır. Gözaltına alınan TTB yöneticileri derhal serbest bırakılmalı, başlatılan işlemler sonlandırılmalıdır” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA