TAŞMEKTEP KAPILARINI YENİDEN AÇIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TAŞMEKTEP KAPILARINI YENİDEN AÇIYOR


 

Mezitli İlçesinde Taşmektep olarak bilinen Eski Mezitli İlkokulu’ndaki yenileme işlemlerinin ardından 7 Şubat 2018 Çarşamba günü saat 16.00’da kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Mezitli Belediyesi’nden yapılan açıklamada Esenbağlar Mahallesi’nde bulunan ve Mersin Valiliği’nin katkısıyla Mezitli Belediyesi tarafından restore edilen Eski Mezitli İlkokulu (Taşmektep) 7 Şubat 2018 Çarşamba günü saat 16.00’da gerçekleştirilecek tanıtım toplantısıyla kapılarını yeniden açacağı bildirildi. Temelinin atılması Cumhuriyet’in ilan edildiği yıla denk gelmesi nedeniyle Cumhuriyet Okulu olarak da adlandırılan, Taşmektep’in yeniden sosyal yaşama kazandırılması nedeniyle Mersin’de bulunan bazı sivil toplum örgütlerinin kadın temsilcileri Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Okulda eğitim görmüş ya da öğretmenlik yapmış olan kadınların yaşadıkları anılarını anlattıkları ziyarette, Taşmektep’in önümüzdeki süreçte kullanışıyla ilgili fikirlerini Başkan Tarhan ile paylaştılar.
MEZİTLİ BELEDİYESİ HARABEDEN MUCİZE YARATTI
Mersin tarihinin en önemli yapılarından birisi olan Taşmektep’in kaderine terk edilmiş durumdan kurtarılarak yeniden eski cıvıltılı günlerine dönmesinin mucize olduğunu ifade eden kadınlar, “Mersin’in belki de en önemli yapılarından birisi olan Cumhuriyet İlkokulu’nun harabe olarak kaderine terk edilmesi içimizi acıtıyordu. Başkanımızın burayı yeniden yaşama kazandırması bizi çok mutlu etti. Bu duyarlı yaklaşımı nedeniyle çok teşekkür ederiz” dedi.
Sayısız anılarının bulunduğu okulun harabe halini gördükçe çok üzüldüklerini belirten kadınlar, okulun yaratığı sinerjinin de bölgeyi kalkındıracağına dikkat çektiler.
TAŞ MEKTEP KENT HAFIZASINDA ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP
Cumhuriyet İlkokulu’nu yeniden eski cıvıltılı parlak günlerine döndürmek istediklerini söyleyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da “Cumhuriyet döneminde pek çok öğrenci yetiştiren bu okul, kapatıldıktan sonra tescili yapılmış ve kaderine terk edilmiş bir durumdaydı. Uzun uğraşlardan sonra buranın tahsisini aldık ve projelendirdik. Mersin Valiliği’nin de yapmış olduğu katkılarla bölgeye çok güzel bir bina kazandırdık. Sadece Esenbağlar Mahallesi’nde oturanların değil, şu an pek çok önemli görevler yapmış isimleri mezun eden okulun kent hafızasında önemli bir değeri bulunuyor” dedi.
7 ŞUBAT 2018 ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 16:00’DA AÇILIYOR
Esenbağlar Mahallesinin gelişmeye aday bir yer olduğunu dile getirerek, kent merkezine yakın olması ve yerleşim alanın geniş ve iyi olmasının mahallenin gelecekte Mezitli’nin en önemli yeri olmasını sağlayacağını vurguladı. Taş Mektep’in restore edilmesiyle Esnebağlar’ın daha önemli ve tercih edilir bir yer haline geleceğinin altını çizen Tarhan, “Yaklaşık 7,5 dönüm arazi üzerinde bulunan bu okulumuzun çevre düzenlemesini de yaptık. Çok güzel bir yer oldu. 7 Şubat 2018 Çarşamba günü saat 16:00’da halkımızın kullanımına açacağız. Çok güzel bir havası ve manzarası var. İnsanlar zamanını temiz ve serin bir havada çayını yudumlayarak geçirmek için buraya akın edecektir” şeklinde konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA