“GREV KARARINI DESTEKLİYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“GREV KARARINI DESTEKLİYORUZ”


 

Metal işçisinin aldığı grev kararının Bakanlar Kurulu tarafından yasaklanmasına DİSK ve KESK’e bağlı sendikalardan tepki geldi. Sendikalar metal işçisinin grev kararını desteklediklerini duyurdu.

SONER AYDIN

Metal işçileri sendikaları ile MESS arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinin tıkanmasının ardından işçilerin almış olduğu grev kararının milli güvenliği bozucu olduğu gerekçesiyle bakanlar kurulu tarafından iptal edilmesine tepki geldi. DİSK Genel-İş Şube Başkanı Kemal Göksoy, metal işçisinin grev yasağını tanımadığını belirterek, “Milli güvenlik dedikleri sadece patronların güvenliğidir” diye tepki gösterdi.

“TARİHİN EN BÜYÜK GREV KARARI YASAKLANDI”
Hükümet tarafından grevleri yasaklanan 130 bin metal işçisinin mücadelesi devam ediyor. Grev yasağını tanımadıklarını ilan eden Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye işçiler, 2 Şubat’ta greve çıkmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Mersin’de grev hazırlığının sürdüğü fabrikalarda grev yazısı kapıya asıldı. İşçilerin fabrikalarda direnişi sürerken, sivil toplum kuruluşları ile DİSK ve KESK’e bağlı sendikalardan işçilere destek açıklaması geldi. DİSK Genel-İş Şube binasında bir araya gelen sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri grev kararı alan metal işçisinin yanında olduklarını beyan etti. Sendika ve sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan DİSK Genel-İş Şube Başkanı Kemal Göksoy, grev yasağı ile anayasanın çiğnendiğini söyledi. İşçilerin grev yasağını tanımadığını dile getiren Göksoy, “MESS grup toplu iş sözleşme görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanmasının ardından alınan grev kararı bir kez daha bakanlar kurlu kararıyla yasaklandı. Üç sendikanın 179 işyerinde 130 bin işçiyle çıkacağı grev, erteleme adı altında yasaklanmıştır. Böylece hükümet Türkiye tarihinin en büyük grev yasağına imza atmıştır. Birleşik Metal-İş sendikamız, 30 işyerinde 12 bin üyeyle birlikte almış olduğu grev kararına ilişkin yasaklama kararını tanımayacağını ilan etmiştir. DİSK ve KESK’e bağlı sendikalar olarak metal işçisinin grev kararının destekliyoruz” dedi.

“TTB’İN İNSANI YAŞATMAK İÇİN YEMİNİ VAR”
Afrin operasyonuna dair açıklamaları nedeniyle Türk Tabipler Birliği’ne (TTB) yönelik gerçekleştirilen gözaltılara tepki gösteren Göksoy şunları söyledi: “Bunun nedeni barış talepleri. Savaşa hayır demek, barışı istemek suç olsa bile en önemli unsur olan Türk Tabipler Birliği’nin bir Hipokrat yemini var ve bu yemininde insanı yaşatma gibi görevleri var. İnsanı yaşatma gibi bir yemini olan Türk Tabipler Birliği’nin yöneticileri ve üyeleri elbette savaşa hayır diyecekler, barış diyecekler. Bundan dolayı Türk Tabipler Birliği’ne yönelik operasyonları kınıyoruz ve ifade özgürlüğüne imza attığımız yasal haklarımızın tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz.”

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA