AKDENİZ’DE METRUK BİNALAR YIKILIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ’DE METRUK BİNALAR YIKILIYOR


 

Akdeniz ilçesinde, bina sahipleri, muhtarlar veya vatandaşlardan gelen talep ve şikâyetler, ya da ekiplerin sahadaki inceleme ve araştırmaları sırasında belirlenen harabe haldeki metruk yapıların yıkımı sürüyor.

Akdeniz Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe sınırları içerisinde tespit edilen, insanların can güvenliğini tehdit etmesinin yanı sıra, sosyal riskler yaratan, kent estetiğini bozan terk edilmiş yapıların yıkımına devam ediyor. Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından geçen yılsonuna doğru yapılan saha araştırmaları sonucunda Akdeniz’de yaklaşık 150 metruk bina tespit edildi. İnceleme komisyonu, 65 binada yaptığı incelemede yıkılması yönünde karar verdi. Fen işlerine bağlı ekipler, Belediye Encümeni’nde de görüşülerek hukuki prosedürleri tamamlanan Mahmudiye Mahallesi Soğuksu Caddesi No: 102 ile Kiremithane Mahallesi 4411 Sokak No: 40 üzerinde bulunan iki metruk yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

MAHALLE SAKİNLERİ YIKIMLARDAN MEMNUN
İlk olarak sokağın güvenliği alan fen işleri ekipleri, daha sonra da iş makineleri aracılığıyla harabeye dönüşen yapıların yıkımını yaparken, binaların yıkımından sonra ortaya çıkan tonlarca inşaat atığı da kamyonlara yüklenerek mahallelerden çıkarıldı. Yıkım çalışmasına tanık olan mahalle sakinleri, özellikle küçük çocukları için tehlike yaratan, kimi zaman da madde bağımlılarının uğrak yeri olan binaların yıkımından dolayı belediye ekiplerine teşekkür etti. 

“İNSANLARIMIZIN CAN GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDEN YAPILARIN YIKIMI ÖNCELİKLİDİR”
Akdeniz Kaymakamı ve Akdeniz Belediyesine kayyum olarak atanan Muhittin Pamuk, mahalle ziyaretleri sırasında, metruk binaların kötü amaçlarla kullanılmasından ötürü muhtarlar ve vatandaşlardan çok yoğun şikâyetler aldıklarının altını çizdi. Büyük riskler yaratan terk edilmiş yapıların yıkımı için gerekli yasal sürecin ilgili müdürlüklerce en kısa sürede tamamlandığını kaydeden  Pamuk, “Akdeniz ilçemizde yoğun bir şekilde rastlanan terk edilmiş yapılar, hem insanlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit etmekte, hem de sosyal riskler yarattığı için mahalle sakinlerini huzursuz etmektedir. Önceliğimiz vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile huzurudur. Bu nedenle gerek insanlarımızı tedirgin eden gerekse de kent estetiğini bozan harabeye dönüşmüş binaların yıkımına yönelik mücadele ve çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir” diye konuştu.  
Öte yandan, yaşadıkları mahallelerde, tehlike yaratan terk edilmiş, harabeye dönmüş metruk yapılarla ilgili olarak vatandaşlar, Akdeniz Belediyesi Teknik Hizmet Birimleri’ne ait (2387954) ve (2387955) numaralı telefonlar üzerinden Fen İşleri Müdürlüğü yetkililerine ulaşarak taleplerini veya şikâyetlerini aktarabilirler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA