KADINA YÖNELİK ŞİDDETE SANATSAL TEPKİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE SANATSAL TEPKİ


 

Mersin’de 2002 yılında kurulan ’Anadolu Oyuncuları’, kadına yönelik şiddeti tiyatro sahnesine taşıyor.

Anadolu Oyuncuları, kadına yönelik şiddeti tiyatro sahnesine taşıyarak, toplumsal bir mesaj verecek. Ali İlhansay’ın kaleme alıp, Ali Mansuroğlu’nun da yönetmenliğini üstlendiği, ‘Tersine Dünya’ adlı tiyatro oyununu, 31 Ocak’ta Yenişehir Kültür Merkezi’nde sahneleyecek olan topluluk, hazırlıklarını tamamladı. Koreografisini Pınar Eldemir’in hazırladığı oyunda Özge Deniz, Ali Mansuroğlu, Berkant Tunç, Funda Yavuzyolcu, Ezgi Küçük, Gül Adıgüzel ve Doğukan Küçük sahne alacak.

“YAŞANANLARA DUYARSIZ KALAMAZDIK”
Aynı zamanda yeni sezonun ilk oyununu sahneleyecek olan Anadolu Oyuncuları, ‘Tersine Dünya’ adlı tiyatro eseriyle birlikte kadına yönelik şiddetin temelindeki ‘kaba zihniyeti’ deşifre edip, bunu da tiyatro sahnesinde ‘kara mizah’ ile anlatmaya çalışacak. Oyunla ilgili olarak açıklamalarda bulunan yönetmen Ali Mansuroğlu, son yıllarda kadına yönelik şiddetin artış gösterdiğine dikkat çekerek, “Anadolu Oyuncuları olarak, kadına yönelik şiddet, baskı ve tecavüz gibi konular karşısında duyarsız kalmak istemedik” dedi.
Sanatın, toplum üzerinde iyileştirici bir etkisi olduğuna işaret eden Mansuroğlu, “Birçok eksik yönünü kapatmak için şiddete başvuran ve aramızda yaşamaya devam eden kara zihniyeti, sanatla anlatmak istedik. Sanatın; empatiyi sağlayan, insanı farklı düşündüren bir yönü var. Bu şiddetin daha fazla büyümemesi ve bu konudaki farkındalığı sanatla arttırmak için ‘Tersine Dünya’ adlı tiyatro oyununu sahnelemeye karar verdik. Bizler, sanat yapmaya ve yeni eserler sahnelemeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

OYUNUN KONUSU
Anadolu Oyuncuları’nın sahneleyeceği ‘Tersine Dünya’ adlı tiyatro oyununun konusu ise şöyle; “Koca dayağında bıkan Nermin, bir cin çıkıp gelsin diye dua eder. Duası kabul ve ‘Cin Fatma’ çıkıp gelir ve ona dileğini sorar. Nermin, erkek baskısı ve şiddetinden kurtulmak istediğini söyler. Cin Fatma, bunun imkansız olduğu yanıtını verir. Nermin’in üzüldüğünü gören Cin Fatma, buna dayanamaz ve Nermin’in de onay vermesiyle ‘Teresmos sihri’ ile bir günlüğüne erkeklerin beynini kadınlara, kadınların beynini erkeklere verir.” (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA