BELEDİYE PERSONELİNDEN KAHRAMANLIK ÖRNEĞİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BELEDİYE PERSONELİNDEN KAHRAMANLIK ÖRNEĞİ


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı ilaçlama ekibinde çalışan personel Serkan Yılmaz, Tarsus’ta ilaçlama yaptığı esnada aniden fenalaşan 2 yaşındaki Âdem Berat Şüt’un hayatını kurtardı.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı ilaçlama ekibinde görevli olarak çalışan Serkan Yılmaz, Tarsus Fevzi Çakmak mahallesinde ilaçlama yaptığı esnada çığlıklarını duyduğu Mesude Şüt’ün yardımına koştu.

Evde oturduğu esnada torununun nefes almadığını fark eden babaanne Mesude Şüt dışarı çıkarak, korku ve telaşla yardım çığlığı attı. İlaçlama yaptığı esnada Mesude Şüt’ün çığlıklarını duyan personel Serkan Yılmaz babaanne Şüt’ün yardımına koştu. Serkan Yılmaz, aniden fenalaşan ve baygın halde nefes alamayan minik Berat’ı hastaneye yetiştirerek hayatını kurtardı. Ateşlenerek havale geçiren minik Berat, Serkan Yılmaz’ın insanlık görevini yerine getirmesi sonucu ölümden döndü.

“TORUNUMUN HAYATI ONUN ELİNDEYDİ”
Kendisine emanet edilen torunu Adem Berat’a göz kulak olurken, torununun aniden fenalaştığını fark eden ne yapacağını şaşırdığını belirten babaanne Mesude Şüt, “Torunuma bakıyordum. Annesi iğne almaya gitmişti ve bakmam için bana emanet etti. Birden bire fenalaştı. Yardım edecek birini bulmak için bağırarak dışarı çıktım. O an telaşla dışarı nasıl çıktığımı da bilmiyorum. Hiç ümidim yoktu. O an kimsem de yoktu. Dilim tutuldu. İmdadımıza Serkan kardeşimiz yetişti.  Hemen çocuğu hastaneye götürelim abla dedi. Torunumun hayatı onun elindeydi. Allah ondan razı olsun. Belediyenin aracıyla hemen hastaneye götürdü. Torunumun hayatını kurtardı. Bu iyiliğini hiç unutamam. Allah ondan bir kere razı olsun. Böyle bir şeyi Allah kimsenin başına vermesin” dedi.

“BİR ANNENİN FERYADINA KAYITSIZ KALAMAZDIK”
Olay gerçekleştiği anda ilaçlama yaptığını ve çığlık seslerini duyunca yardım etmek için koştuğunu belirten kahraman ilaçlama personeli Serkan Yılmaz, “Fevzi Çakmak mahallesinde rutin ilaçlamalarımızı yapıyorduk. Kucağında çocukla bir annenin feryadını duyduk. Hemen yanına gittik. Bir annenin feryadına kayıtsız kalamazdık. Küçük Berat’ın amcası da o esnada araç arıyordu. O an tek düşüncem çocuğu hastaneye yetiştirmekti. Dörtlüleri yaktım ve belediyemizin aracı ile çocuğu acile götürdüm. Havale geçiriyormuş. Durumu çok ağırdı. Doktorlar ölmek üzereymiş dediler. Müdahale ettiler. Çocuğun durumu iyi olduğundan emin olduktan sonra işimizin başına döndük. Şu an Âdem Berat’ın durumu iyi. Bu bizi çok sevindirdi. Ben insanlık görevimi yerine getirdim” şeklinde konuştu.

“O OLMASAYDI BELKİ ŞU AN YEĞENİM HAYATTA OLMAYACAKTI”
Evlerinin yakınında bir dükkânda çalışan minik Berat’ın amcası Murat Şüt ise annesinin çığlığını duyduktan sonra yardıma koştuğunu ancak etrafta hastaneye götürecek araç olmadığı için çaresiz olduklarını söyledi.  Araç aradığı esnada Büyükşehir Personeli Serkan Yılmaz’ın yardımlarına koştuğunu belirten Amca Şüt, “Yeğenim fenalaştığında ortada kimseler yoktu, bir araç yoktu. Serkan ağabey yardımımıza koştu. Yeğenim ölü gibiydi. Bende ne yapacağımı şaşırdım. Serkan ağabeyimizle birlikte ilaçlama aracı ile yeğenimi hastaneye götürdük.  Şimdi yeğenimin durumu iyi. Serkan ağabeyden Allah razı olsun. Çok iyi bir insan. Yeğenimin hayatını kurtardı. O olmasaydı belki şu an yeğenim hayatta olmayacaktı” diye konuştu.
Hüsamettin ve Esma Şüt çifti de oğulları Adem Berat’ın hayatını kurtardığı için Mersin Büyükşehir Belediyesi personeli Serkan Yılmaz’a ve böyle hassas personellere bünyesinde yer verdiği için Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA