ÜNLÜ KANUN VİRTÜÖZÜ MERSİN OPERA SAHNESİNDE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÜNLÜ KANUN VİRTÜÖZÜ MERSİN OPERA SAHNESİNDE


 

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), yarın saat 20:00’ de ünlü kanun virtüözü Ahmet Baran’ ı konuk ediyor.

MDOB’dan yapılan açıklamaya göre, Ahmet Baran henüz 18 yaşında iken Senfoni Orkestraları ile çalışmaya başladı.’’ Senfoni Orkestralarının En Genç Solist Kanunisi ‘’ oldu. Kanun icrasına Türk Müziği Tarihinde kendi adı ile anılacak yeni bir teknik kazandırdı. Altı kıtada bini aşkın konser verdi. Ahmet Baran’ a ilk seslendirilişlerini kendisinin gerçekleştirdiği, iki ayrı kanun konçertosu ithaf edildi. Baran, şefliğini yürüttüğü müzik topluluklarında çocuk istismarı, kadına şiddet, gibi toplumsal sorunları işleyerek farkındalık yaratmaktadır. Aralarında otizmli çocukların da bulunduğu yüzü aşkın koriste şarkıları işaret dili ile öğreterek işitme engelliler için verdiği konserlerle müziğin ötesinde ruha dokunmaktadır.

Mersin opera orkestrasının eşlik edeceği konserin orkestra yönetmenliğini, 2015 yılında Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından ‘’ Yılın Orkestra Şefi ‘’ olarak Uğur Mumcu Sanat Ödülü’ ne değer bulunan Aytuğ Ülgen yapıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA