“CHP iktidarında tarıma desteği arttıracağız” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“CHP iktidarında tarıma desteği arttıracağız”


 

CHP’li Kuyucuoğlu, yasalara göre milli hâsılanın yüzde 1’inin tarım desteklerine ayrılması gerektiğini ancak AKP hükümetinin tarıma verdiği desteğin bunun çok altında kaldığını söyledi.

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret ederek Tarsus’ta çiftçilerin yaşadığı sorunlar hakkında bilgi aldı. Ziyaretin ardından yapılan yazılı açıklamaya göre, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, bereketli topraklarıyla bilinen Tarsus’ta çiftçi sayısının her geçen gün azaldığını, köylerin boşaldığını ifade etti. Son 2 yıldır yaşanan sel felaketleri nedeniyle büyük miktarda tarım arazisinin sular altında kaldığını, binlerce ton ürünün zayi olduğunu anlatan Ergezer, hükümetin su baskınlarına karşı pompa sayısını artırmayı vaat ettiğini ancak bunun henüz gerçekleşmediğini söyledi. Tarım Kanununa göre, milli hâsılanın yüzde 1’inin tarım destekleri için kullanılması gerektiğini kaydeden Ergezer, buna rağmen ödemelerin henüz yapılmadığını ifade etti. Ergezer, soya, pamuk ve ayçiçeği ekiminde ödemelerin yapılmadığını, yeni ekim sezonu geldiğini ve çiftçinin endişeli olduğunu söyledi. 

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu da CHP’nin programında tarım desteklerinin ayrıntılı şekilde yer aldığını kaydetti. Başta mazot desteği olmak üzere çiftçinin girdi maliyetlerini azaltacak destekleme modellerinin CHP tarafından ayrıntılı olarak hazırlandığını söyleyen Kuyucuoğlu, “CHP olarak tarıma, çiftçimize önem veriyoruz.  İktidarda değiliz, çiftçinin sorunlarını çözecek makamda değiliz ama çiftçinin sorunlarını, taleplerini sürekli olarak meclis gündemine taşıyoruz. Köylerin boşalmaması, çiftçimizin üretmeye devam etmesi önceliğimiz. Bunun için çiftçin desteklenmesi, piyasa koşullarına terk edilmemesi gerekiyor. CHP iktidarında milli hâsılanın yüzde 1’inin tarım desteklerine ayrılacağını taahhüt ediyoruz” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Tarsus Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Şahin ile Tarsus Yeni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Bektaş Aslan’ı da ziyaret etti. Esnaf kesiminin sorunları hakkında bilgi alan Kuyucuoğlu, 2019 seçimlerinin önemini anlattı. Kuyucuoğlu, Tarsus programı kapsamında Türkiye Emekliler Derneği Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz’ı da ziyaret etti. Kurnaz, Tarsus’ta 40 bin emekli olduğunu, emeklilerin çok büyük kısmının aldıkları maaşlarla geçinemediklerini iletti. CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, partisinin Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk ve Yönetim Kurulu üyeleriyle de bir araya geldi. Kuyucuoğlu, “Yeni seçilen başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerimize başarılar diliyorum. Önümüzde çok kritik bir seçim süreci var. 2019’da Türkiye’nin kaderini etkileyecek bir seçime gideceğiz. Önümüzdeki zamanı iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Örgütlerimizin kendi planlarını çıkararak 2019 hedefiyle çalışmaları gerekiyor. Tarsus ilçe örgütümüzün 2019 seçimlerine en iyi şekilde hazırlanacağına inanıyorum, örgütlerimize güveniyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA