Midesine balon taktırmak için Almanya’dan Tarsus’a geldi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Midesine balon taktırmak için Almanya’dan Tarsus’a geldi


 

Almanya’nın Saarland eyaletinde yaşayan Şükriye Altay, midesine balon taktırmak için Medical Park Tarsus Hastanesi’ne geldi.

Almanya’nın Saarland eyaletinde yaşayan evli ve 2 çocuk annesi ev hanımı Şükriye Altay (25) doğumların ardından kilo aldı. 83 kiloya kadar çıkan Şükriye Altay, spor ve diyet yapmasına rağmen zayıflayamadı. Alternatif arayışına giren Altay, tüp mide ameliyatına karar verdi. Bir arkadaşı, kendisinin de tüp mide ameliyatı olduğu Medical Park Tarsus Hastanesi’ni önerdi. Hastaneden yapılan açıklamaya göre; Tarsus’a gelen Şükriye Altay, Op. Dr. Erdal Cücük’le görüştü. Op. Dr. Cücük, Şükriye Altay’a tüp mide ameliyatı için uygun olmadığını ancak balon uygulaması yaptırabileceğini söyledi. Bunun üzerine Şükriye Altay, mide balonu uygulaması için hastanenin Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt’a muayene oldu. Yapılan tetkiklerin ardından mide balonu uygulamasına karar verildi. Mide balonu uygulamasını Uzm. Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt ve ekibi gerçekleştirdi.

1 YIL MİDEDE KALACAK

Uygulamada önce hastanın midesine balon boş olarak gönderildi. Ardından balona özel bir sıvı konuldu. Uzm. Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt, mide balonu uygulamasının diyet ve sporla zayıflayamayan ancak tüp mide ameliyatına da uygun olmayan hastalarda tercih edildiğini söyledi. Şükriye Altay’a uygulanan balonun 1 yıl midede kalacağını belirten Uzm. Dr. Bozkurt, “Koyduğumuz balon mideyi doldurduğu için Şükriye hanım belli bir miktarın üzerinde yemek yiyemeyecek. Kurallara uyarsa 1 yılın sonunda hastamız 60 kiloya inecektir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA