HALKIN SOKAĞI RANTA KURBAN GİTTİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HALKIN SOKAĞI RANTA KURBAN GİTTİ!


 

Mezitli Belediyesi kentsel dönüşüm adı altında kamuya ait sokağı imarlı parsele dahil ederek yapılaşmaya açtı!

Emsali yüksek sokak için geçmişte MHP’den Mezitli Belediyesi başkan aday adayı olan Serkan Akkoyuncu’ya ait şirkete inşaat ruhsatı verilirken, duruma tepki gösteren bir vatandaşın dava açması ile hukuksal süreç başlatıldı! 

Hediye Eroğlu

Mersin’in merkez Mezitli ilçesindeki imar uygulamaları tepki çekmeye devam ediyor. Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın sık sık eleştiri oklarının hedefi olduğu imar uygulamalarına ilişkin şok bir gelişme yaşandı. Kamuya yani halkın kullanımına ait bir sokak kentsel dönüşüm adı altında imarlı arsaya dahil edilerek, yapılaşmaya açıldı! 
Mezitli ilçesindeki Viranşehir Mahallesi’nde 705 ada içerisinde bulunan 34361 nolu sokak, imarlı arsaya dahil edildi. Emsali yüksek sokak için geçmişte MHP’den Mezitli Belediyesi başkan aday adayı olan Serkan Akkoyuncu’ya ait şirkete inşaat ruhsatı verilirken, duruma tepki gösteren bir vatandaşın dava açması ile hukuksal süreç başlatıldı!

“YOL KAMU MALIDIR, HALKA AİTTİR VE GERİ İADE EDİLMELİDİR” 
Bu durum üzerine F. M. isimli vatandaş, yürütmeyi durdurmak için Mezitli Belediyesi aleyhine Mersin 2. İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Dava dilekçesinde; sokağın imara açılmasına itiraz eden ve bunun haksız bir uygulama olduğunu söyleyen F.M.; sokağa kentsel dönüşüm adı altında yüksek katlı binalar yapılarak, haksız kazanç elde edilmek istendiğini savundu. Uygulamanın telafisi güç ve imkansız zararlar doğuracağından inşaat ruhsatlarının iptal edilerek yürütmenin durdurulmasını isteyen F.M., dilekçesinde şu ifadelere yer verdi; “Mezitli hudutları içerisinde 705 ada da imar uygulaması yapılırken parselde kat mülkiyeti kurulurken yola terk yapılmamış. 705 nolu ada parsel imar uygulamasına sokulmamış, bu nedenle Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) alınmamıştır. Parsel ham kadastro parseli olarak duruyor. 34361 sokağın bu parselden geçmesi gerekirken uygulanmamıştır. 
Ayrıca parsel içerisinde mevcut yapılanma varken, blok nizam yapılaşma göz ardı edilerek, boş parsel gibi değerlendirilip emsali 1.50 alana dönüştürülmüştür. İhale yapılarak satışı yapılması gerekirken yapılmamıştır ve kamu zarar uğratılmıştır. İhale yapılmadığı için belediyeye katılım payı ödemesi yapılmamıştır. Mezitli’de yeşil alan ve belediye hizmet alanları ile sosyal tesisler kamulaştırılmadan, kamuya ait yerler hizmete açılmıştır. Bu durum çevre ve şehircilik kurallarına aykırıdır. Kamuya ait yolun söz konusu parsele dahil edilerek kapatılması, haksız kazanca neden olmaktadır. Yol kamu malıdır ve halka aittir ve geri iade edilmelidir”. 

YASALAR YOK SAYILIYOR!
İmara açılan yerde bulunan ve yakım kararı alınan binaların yıkımının da belediye ekiplerince yapıldığını ve hafriyatının da belediye araçları ile bedelsiz olarak yapıldığını ileri süren F.M., ayrıca inşaatlarda yasalara uyulmayarak, her bloğun arasında 12 metre olması gerekirken çevredeki birçok yapı ile arasında 3 metreye kadar düşen yapılaşmaya imza atıldığını savundu. 

“HER ŞEY PROSEDÜRÜNE UYGUN”
Söz konusu iddiaların hedefindeki bir diğer isim olan Serkan Akkoyuncu ise iddiaların asılsız olduğunu savundu. Şikayetçi olan şahsın inşaatçı olması nedeniyle böyle bir yola başvurduğunu önü süren Akkoyuncu, “Konuyla alakalı o şahıs inşaatçı olması hasebiyle bu konunun üzerine gidiyor. Mezitli Belediyesi buraya izin verdi. İddialar asılsız. Elimizde şuan 3 bloğa ait inşaat ruhsatı var. Biz yasadışı bir iş yapmıyoruz. Gayri resmi olduğu asla söylenemez. Her şey prosedürüne uygun” dedi.  

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA