SEÇER: “GÖREVE HAZIRIM” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SEÇER: “GÖREVE HAZIRIM”


 

CHP’de 23. ve 24. dönem Mersin Milletvekilliği yapan deneyimli siyasetçi Vahap Seçer, 2019 yerel seçimleri öncesi ‘göreve hazırım’ mesajı verdi.

SONER AYDIN 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 23. ve 24. dönem Mersin Milletvekilliği görevini yürüten Vahap Seçer 2019 yerel seçimleri öncesi temaslarını sürdürüyor. Temasları çerçevesinde gazetemizi ziyaret eden Seçer, 2019 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediyesi aday adayı olduğunu açıkladı. Seçer, “2014’ten gereken dersi aldık. 2019 seçimleri öncesi deneyimli bir siyasetçi olarak görev almaya hazırım” dedi.

“OLAĞANÜSTÜ KONUŞULLARDA SİYASET YAPIYORUZ”
Ziyaretinde Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi durumu değerlendiren Seçer, zorlu bir süreçten geçtiklerini, olağanüstü koşullarda siyaset yapmaya çalıştıklarını dile getirdi. Cumhuriyet Halk Partisi’ne bu süreçte önemli bir misyon yüklendiğini kaydeden Seçer, “Şuan ki konjektör Cumhuriyet Halk Partisi’ne tek başına muhalefet olma görevi vermiş. Partinin biri iktidara amasız, fakatsız desteğini esirgemiyor. Diğerinin muhalefet yapacak hali kalmamış, zayıflatılmış, siyasetçileri, eşbaşkanları, milletvekilleri, belediye başkanları cezaevinde. Dolayısıyla muhalefet görevi Cumhuriyet Halk Partisi’nin omuzlarında. Diğer yandan Olağanüstü Hal koşullarındasınız. Önemli kararların konuşulup, tartışılıp karara bağlanması ve parlamentodan çıkması lazım ama Olağanüstü Hal koşulları gerekçe gösterilerek Kanun Hükmünde Kararnamelerle kararlar alınıyor” dedi.
“2014’TEN GEREKLİ DERSLERİ ÇIKARTTIK”
Mersin’de de koşulların aynı olduğunu, olağanüstü koşullar altında 2019’a hazırlandıklarını sözlerine ekleyen Seçer, 2019’un önemine değindi. 2019’un ülke için önemli bir tarih olduğunu vurgulayan Seçer, “2019’da art arda önemli seçimler yapılacak. 2019 olağanüstü koşulların son bulacağı bir tarih olsun. Türkiye’nin demokrasisi rayına otursun. Türkiye’de adalet, hukuk, özgürlük kavramlarına tekrar fiili kavuşsun. Bu anlamda normalleşme süreci başlasın. Biz 2019’u önemsiyoruz ama diğerlerinin kaygısı farklı. 15 Temmuz hepimize olduğu gibi hem Cumhurbaşkanına hem partisine son derece önemli bir travma yarattı. İktidarda kalmak isteyecekler, siyasi ikballerini ön plana alacaklar. O yüzden seçimlerde başarılı olmak için her koşulu zorlayacaklar. Biz de bu gidişi tersine döndürmek istiyoruz. Burada kutuplaştırma, bir grubu ötekileştirme anlayışı hakim. Referandumda da bu anlayış hakim oldu. Hayır cephesi terörist ilan edildi, tırnak içerisinde vatan haini denildi. Türkiye’nin bu süreçte ayrışmaya değil birliğe, beraberliğe ihtiyacı var. Türkiye kast eden yapılar içerisinde yer alıyormuş gibi lanse edilmesi Türkiye’ye yapılabilecek en büyük kötülük. Türkiye’deki sıcak gelişmelerden sonra siyasilerin kenetlenmesi lazım. Biz vatandaşlara örnek olmak zorundayız. Birbirimizi bu şekilde suçlarsak, ötekileştirirsek taraftarlarımız birbirine hoşgörü ile yaklaşmaz, sosyal bir buhrana sebebiyet veririz. 
Mersin açısından da birinci hedefimiz yerel seçimler olacak. Biz yerel seçimlerde başarılı olmak istiyoruz. Mersin Cumhuriyet Halk Partisi’nin her dönemde iddialı olduğu bir kenttir. Elbette 2014’te kaybedilmiş bir belediye başkanlığı makamı vardır ama bu demek değildir ki Cumhuriyet Halk Partisi zayıflıyor. Cumhuriyet Halk Partisi o gün de güçlüydü ama bir takım siyasi hataların sonucunda seçim kaybedildi. Biz 2019’da bu hataları tekrarlamamayı arzu ediyoruz. O süreçten ders çıkartalım. 2019’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin iddialı olacağı kentlerden bir tanesi Mersin. Referandum sonucunda çıkan tabloya baktığımız zaman İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Antalya, Manisa gibi ‘hayır’ cephesinin güçlü olduğu yerlerde elbette yerel seçimlerde o cepheyi konsolide edip seçimlerde başarılı olmak. Bu konuda Mersin’e ayrı bir yer ayrıldı. Sayın genel başkanımız Adana, Mersin ve Antalya’yı önemsiyor. Bu iller için bir takım çalışmalar yapılıyor. Şubat ayında kongreye gideceğiz. Siyasi partilerde devamlılık esastır. Hangi aday kurultayda galip gelir Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanı olursa olsun aynı anlayış devam edecektir. Dolayısıyla kurultaydan sonra Türkiye genelinde seçime konsantre olunacak” diye konuştu.

“MERSİN’İ BİLEN BİR ADAY ÇIKARTILMALI”
2019 yerel seçimleri öncesi adaylara rahat çalışma ortamı hazırlamak için adayların makul bir sürede belirlenmesi gerektiğinin altını çizen Seçer şöyle konuştu: “Seçim öncesi makul bir süre belirleyip hazırlık yapacağız. Aday olacak kişiye rahat bir çalışma süreci hazırlamak için seçimlere belirli bir süre kala adayı belirlememiz lazım. Çok geniş bir alanda çalışma yapacağı için bunu bir an önce belirlememiz gerekiyor. Genel merkez bölge dengelerine uygun bir aday belirleme çalışması içerisinde. Bir denge adayı olması gerekiyor. Mersin’i ekonomik, sosyal, demografik anlamda tanıması gerekiyor. Bölgenin sorunlarını bilen, çevre sorunlarını bilen, göç sorununa hakim bir siyasi hafızası olan figürle gitmesi gerekiyor. Ben de deneyimli bir siyasetçi olarak bu süreçte görev almaya hazırım. Büyükşehir seçimlerine yönelik bazı çalışmalar içerisindeyim. Mersin Atatürkçü, çağdaş, yüzü batıya dönük bir kent. Bu yüzden Mersin’i CHP’li bir belediyenin yönetmesi gerekiyor. Her CHP’li bu düşüncelere sahip.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA