AKKUYU NÜKLEER SANTRAL DAVASINDA HUKUK ZAFERİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU NÜKLEER SANTRAL DAVASINDA HUKUK ZAFERİ


 

Akkuyu Nükleer Santrali’nin inşaatının durdurulması yönünde önemli bir ön karar alındı. Mersin’de açılan davalar sonucu Ankara Bölge İdare Mahkemesi, santral ön lisansının iptali talebini haklı buldu.

Hediye Eroğlu

Mersin’in Gülnar ilçesinde yapılmak istenen Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde önemli bir hukuk zaferi elde edildi. Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri (DAÇE) bileşeni olduğu 12 sivil toplum kuruluşu ve meslek odasının Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) aleyhine önlisans iptali için açtığı davada, yerel Ankara 7. İdare Mahkemesi’nce, önlisansın dava edilemeyeceği gerekçesiyle “İncelenmeksizin Ret” ettiği karara ilişkin itiraz kabul edildi. 
Ankara Bölge İdare Mahkemesi itirazı haklı bularak, Ankara 7. İdare Mahkemesinin kararını “kesin” olarak kaldırdı. 

“NÜKLEERE KARŞI BÖLGESEL MÜCADELE YÜRÜTÜLÜYOR”
Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Başkanı Sabahat Aslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kararı önemli bir hukuk zaferi olarak değerlendirdi. Doğu Akdeniz Çevre Platformu (DAÇE) bileşenleri; Adana Tabip Odası. İskenderun Çevre Koruma Derneği, Tarsus Çevre Koruma Kültür Sanat Merkezi Derneği, Antakya Çevre Koruma Derneği, Erzin Çevre Koruma Derneği, Erzin Yeşilkent Sulama Kooperatifi, Erzin Turunçgil Üreticileri Birliği, Erzin Ziraat Odası, Türkiye Barolar Birliği, Adana Çevre ve Tüketiciyi Koruma Derneği, ersin Çevre Dostları Derneği ve Adana Ziraat Mühendisleri Odası’nın davacı kurum-kuruluşlar olduğunu aktaran Aslan, nükleer karşıtı mücadelenin bölgesel direniş ile yürütüldüğünün altını çizdi. 

EMSAL OLACAK!
Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nin kararının Türkiye’nin geleceğe adına ümit verici olduğunu ve sürecin daha sağlıklı yürütülmesi adına yeniden değerlendirmelerin yapılmasını gündeme getireceğini söyleyen Başkan Aslan, “Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nin vermiş olduğu bu karar yalnızca nükleer santrallerin tehlikesine karşı ses çıkarmaya dava açmayı haklı görmekle kalmayacak, ekolojik yaşamı ipotek altına alma ihtimali bulunan termik santraller ve HES’ler  gibi enerji tesislerine karşı önlisans iptal davası açabilmeye de emsal teşkil edecek” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA