YÜREK YAKTI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YÜREK YAKTI!


 

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Durmuş Tek, son yolculuğuna uğurlandı

Bitlis'in Hizan ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlere karşı yürütülen operasyonda çığ düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Durmuş Tek, memleketi Mersin'de son yolculuğuna uğurlandı. 

Bitlis’in Hizan ilçesi İncirli köyü Giriziyaret Tepe mevkisinde, bölgeyi PKK’lı teröristlerden temizlemek ve onların kullandığı sığınak ve barınakların imha edilmesi için başlatılan 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Erdal Kavallı Operasyonu' kapsamında Batman Jandarma Komando Tabur Komutanlığı unsurlarınca icra edilen arama-tarama faaliyeti esnasında çığ düştü. Olayda 5 asker şehit olurken, 12 asker yaralandı. Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Durmuş Tek'in cenazesi bugün sabah Bitlis'te düzenlenen törenin ardından Mersin'e getirildi. Salim ve Sebahat Tek çiftinin 2 erkek çocuğundan biri olan Durmuş Tek'in cenazesi, cenaze töreni öncesinde son kez ailesinin oturduğu merkez Toroslar ilçesi Tozkoparan Mahallesi'ndeki evinin önüne götürüldü.
Şehit Tek için öğle namazının ardından Muğdat Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine; Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, protokol üyeleri, askeri erkan ile şehidin ailesi ve yakınları katıldı. Törende, baba Salim ile anne Sebahat uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin kardeşinin de asker olduğu öğrenildi. İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehit Tek'in tabutu, askerlerin omzunda top arabasına konuldu. Şehidin ailesi de bir süre top arabasının arkasında protokolle birlikte yürürken, yüzlerce vatandaş da aileye destek verdi. Yürüyüş sırasında vatandaşlar bir ağızdan 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atarak teröre lanet yağdırdı.
Şehidin cenazesi daha sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracına konularak, Musalı köyündeki aile mezarlığında toprağa verildi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA