GENÇ KIZILAY TOPLULUĞU GÖNÜLLÜ ÖĞRENCİLERİ BEKLİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GENÇ KIZILAY TOPLULUĞU GÖNÜLLÜ ÖĞRENCİLERİ BEKLİYOR


 

Türk Kızılayı Mersin Şubesi’nin destekleriyle Türk Kızılayı’nın yedi temel ilkesi ışığında Mersin Üniversitesi’nde kurulan Genç Kızılay Topluluğu, üniversite öğrencilerini Kızılay gönüllüsü olmaya teşvik ediyor.

Faaliyetlerinde öğrencileri daha çok görmeyi misyon edinen Genç Kızılay Topluluğu kısa zamanda yaptığı çalışmalarla yüzden fazla üye edindi.

Kanın sürekli bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan ve öğrencileri bağışa davet eden Topluluk Danışmanı Sağlık Yüksekokulu öğretim elemanı Arş. Gör. Tuğba Çam, “Genç Kızılay Topluluğu, kan bağışı olarak aklımızda kalmamalı. Türk Kızılayı denildiği zaman aklımıza kan bağışı geliyor. Oysa Türk Kızılayı, kurulduğu günden bu yana gönüllü olarak deprem, sel gibi doğal afetlerde, afetzedelere maddi ve manevi desteklerde bulunuyor. Yine Türk Kızılayı tarafından çok sayıda sosyal yardım çalışmaları yürütülüyor” şeklinde konuştu.
Yeni kurulmuş bir topluluk olarak hızla büyüdüklerinin altını çizen Arş. Gör. Çam, “Genç ve dinamik bir ekibimiz ve bu ekiple gerçekleştirmeyi düşündüğümüz birçok projemiz var. Ayrıca konserler, hastane ziyaretleri, kermesler gibi sosyal aktivitelerimiz de olacak. Yönetim kurulumuz, üyelerimizle sürekli istişare içinde. Genç Kızılay Topluluğu olarak üyelerimizden gelen tüm projeleri, önerileri dikkate alıyoruz” dedi.
Topluluğun kurulmasının hemen ardından Silifke’den ve Ankara’dan özel eğitmenlerin katılımıyla üniversitemizde bir ilk yardım semineri düzenlediklerini söyleyen Arş. Gör. Çam konuşmasında; “Türk Kızılayı Mersin Şubesi’yle birlikte Türk Kızılayı’nı tanıtmak amaçlı yaklaşık iki bin ilkokul öğrencisini kapsayan seminer programları da gerçekleştirdik.  Ayrıca Türk Kızılayı tarafından Antalya’da gerçekleştirilen “12’nci Hedef 25 Çalıştayı” etkinliğine topluluk üyelerimizden 3 öğrenci katıldı. Öğrencilerimiz çalıştay kapsamında proje, ilkyardım gibi eğitimler aldı ve eğitim sonunda edindikleri bilgileri topluluk üyelerimizle paylaştı” ifadelerine yer verdi.
Arş. Gör. Çam,  bu yıl içerisinde gerçekleştirmeyi planladıkları projelerden ise şöyle bahsetti: “İlk olarak topluluk üyelerimizle kahvaltılı bir tanışma toplantısı planlıyoruz. Tanışma toplantıları bizi birbirimize daha çok bağlayacak ve birbirimize kendimizi ifade etmemizi sağlayacak. Kan bağışını konu alan seminerlere ağırlık vermeyi düşünüyoruz. Yakın zamanda ise Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde bir müzikal programı gerçekleştireceğiz. Müzikale giriş için cüzi bir bilet fiyatı oluşturacağız. Buradan elde edeceğimiz gelirle de küçük hediyeler alıp hasta ziyaretleri yapacağız. Yine Türk Kızılayı Mersin Şubesi’nin desteğiyle ilkokullara kıyafet, kalem, kitap, kırtasiye malzemeleri gibi bir yardım kampanyası düzenleneceğiz. Üyelerimizle birlikte Afet ve Operasyon Hazırlık Merkezi’ni (AFOM) ziyaret etmeyi planlıyoruz. İmkân olursa üyelerimizin AFOM’un düzenlediği 3 günlük afete hazırlık eğitimini alınmasını da isterim. Ayrıca üyelerimizle birlikte Avrupa Birliği Projeleri de hazırlayacağız. Bu alanda da alt yapımızı oluşturmaya başladık.”
“Türk Kızılayı her sene gençlik kampları düzenliyor. Hem sosyal aktivite hem de gençlerin bilinçlenmesi açısından oldukça verimli olan gençlik kampları bu sene Heybeliada’da yapıldı” diye konuşan Arş. Gör. Çam, Genç Kızılay Topluluğu’nun önümüzdeki senelerde bu kamplarda da yer alacağını söyledi.
‘Birlikten kuvvet doğar’ prensibiyle hareket ettiklerini vurgulayan Arş. Gör. Çam konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı: “Topluluğun kurulmasında emeği geçen arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Gönüllülük esasına dayanan tüm çalışmalarımızda genç, dinamik arkadaşlarımızı yanımızda görmek istiyoruz. Birlikte başaracağımız çok proje var. Unutmayalım ki bugün başkasına uzattığınız yardım eline yarın sizin ihtiyacınız olabilir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA