STK FUARI’NA DİNİ VAKIF DAMGASI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

STK FUARI’NA DİNİ VAKIF DAMGASI!


 

Mersin’de ‘STK Dostu İşbirlikçi Çalışmaların Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında gerçekleştirilen STK Fuarı’nda dini vakıf ve cemaatler öne çıktı.

SONER AYDIN

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından Desteklenen ‘Mersin İlinde STK Dostu İşbirlikçi Çalışmaların Geliştirilmesi Projesi’nin açılışı ve STK Fuarı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş başkanlığında gerçekleştirildi. Fuarda dini vakıf ve cemaatlerin ağırlıkla yer alması dikkat çekti.

BİLAL ERDOĞAN’IN DERNEĞİ EN ÖNDE!
Mersin Geliştirme Araştırma Derneği öncülüğünde ve bir otelin konferans salonunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş Başkanlığında gerçekleştirilen STK Fuarına çok sayıda dini vakıf ve cemaat stant açtı. Stant açan vakıf, cemiyet ve dernek arasında geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın açılışını yaptığı Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ile iktidara yakınlığı ile tanınan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği(İHH), İlim Yayma Cemiyeti, Akdeniz Derneği, Hayrat Vakfı ve Melkader yer aldı. Fuarda kentte aktif faaliyet gösteren birçok derneğin yer almaması dikkat çekti. 

“ŞEH EDİBALİ HAZRETLERİNİN DÜSTURUYLA HAREKET EDİYORUZ”
Mersin Araştırma Geliştirme Derneği Başkanı Şaban Güneş, kentteki birçok STK’nın çağrılmadığı ‘STK Fuarı’nın açılış konuşmasında insan odaklı projelerinin önemine değindi. Güneş, “İç işleri Dernekler daire Başkanlığının 2017 yılının proje çağrısı kapsamında derneğimizin başvuru sahibi Mersin Valiliği ve Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesinin proje ortağı olduğu ve Bakanlıkça destek almaya uygun görülen Mersin İlinde “STK Dostluğu İşbirlikçi Çalışmaların geliştirilmesi projesi STK fuarına” hoş geldiniz. Kısa adı Mergap olan derneğimiz Mersin ilinde eğitim, kültür, turizm, tarım, hayvancılık, çevre, gıda, spor, sağlık, teknoloji, girişimcilik, ticaret ve ulaşım alanlarına katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yürüteceğiz. Bölgeye yönelik yurt içi ve uluslar arası işbirliği koordinasyonunu sağlamak tanıtım ve iletişim faaliyetlerini sürdürmek yolunda da çalışmalar sürdüreceğiz. Sürdürebilir kalkınmayı hızlandırmak, geliştirmek, yenilikçi çalışmalar yapmak ve bölge içi gelişmişlik farkını azaltmak için çalışma yapmak, yapan kişi ve kuruluşlara destek vererek, onlara eğitim ve geliştirme konusunda da çeşitli desteklerde de bulunacağız. Projemizin amacı sivil toplum kuruluşlarımıza proje eğitimi hususunda eğitim verip Mersin’ ilimizde çeşitli proje faaliyetlerinde sivil toplum kuruluşlarımızın dehada aktif proje geliştiren birimler olması hususunda da eğitim programız devam edecek. Derneğimizin düsturu sivil toplum kuruluşları insan odaklı olduğu için Anadolulun manevi mimarı şeh Edibali hazretlerinin insanı yaştaki devlet yaşasın düsturuyla hareket ederek STK’lara insan odaklı proje ve desteklerimiz sürecektir” dedi.
Konuşmaların ardından STK fuarına katılan dernekler slayt gösterileri eşliğinde dernek faaliyetlerini anlattı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA