TATİL BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TATİL BAŞLADI


 

Mersin’de 2017 -2018 Eğitim Öğretim yılının ilk dönemini sorunlarla tamamlayan 402 bin öğrenci karnelerini alıp yarıyıl tatiline merhaba dedi.

Türkiye’deki 17 milyon öğrenci gibi Mersin’de de 402 bin öğrenci, yorucu ve bol sorunlu bir eğitim yarıyılının ardından tatile merhaba dedi. Eğitime müfredat ve sınav sistemi değişikliğiyle başlayan öğrenciler, 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk yarısı tamamlayarak karnelerini aldı. Kent genelindeki ilk ve ortaokulu ve liselerde düzenlenen törenlerde karnelerini alan öğrenciler, 5 Şubat Pazartesi gününe kadar sürecek yarıyıl tatiline başladı. Mersin Valisi Ali İhsan Su ile İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca Vali Sabahattin Çakmakoğlu Ortakulu’nda düzenlenen karne törenine katılarak, öğrencilerin tatil sevincine ortak oldu.   
“KÖTÜ KARNE YOKTUR, İYİLEŞMEYİ BEKLEYEN KARNE VARDIR
Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, bazı okulları ziyaret ederek öğrenciler, öğretmenlerle bir araya geldi. Öğrencilere karne dağımı yapan Vali Su ö birçok okulda gerçekleştirdiği ziyaretlerde, öğrencilere karne dağıttı. Kamu okullarda okuyan Suriyeli öğrencilerle yakından ilgilenen Koca, öğretmenlerle bir araya gelip bir süre sohbet etti. Karnenin, öğretmen, öğrenci ve ailenin ortak değerlendirmesi olduğunun altını çizen Koca, karnesi kötü gelen öğrencilere ve velilerine seslenerek “Unutmayınız ki kötü karne yoktur, iyileşmeyi bekleyen karne vardır. Karnesinde düşük not olan arkadaşlarımız asla üzüntüye ve ümitsizliğe kapılmasın. Çünkü karneyi başarılı ya da başarısız kılan birçok neden vardır. Her çocuk kendi gelişimine göre bir yeterliliğe sahiptir. Daha çok sevgi, biraz daha planlama, farklı yaklaşımlar, sabır, hoşgörü ve iyi niyet ailelerin yol haritası olmalıdır” dedi. 
“ÖĞRENCİLER KÜLTÜREL, SPORTİF VE BİLİMSEL FAALİYETLER KONUSUNDA TEŞVİK EDİLMELİ”
Öğretmenlerden yarıyıl tatilinde test çözme, özet çıkarma gibi öğrenciyi tek bir alana yönlendiren ev ödevleri verilmemesini isteyen Koca, “Bunun yerine öğrencinin kendini tanıması, geliştirmesi ve sosyalleşmesine katkı sağlayacak sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılması konusunda öğrenciler teşvik edilmesi gerekiyor. Aynı şekilde kitap okuma, film izleme, müze ve tarihi mekan gezileri ile toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı destekleyici faaliyetlerin de tavsiye edilmesi de çok önemlidir. Ayrıca öğrencilerimiz tatilin bir haftasını dinlenmeye, bir haftasını da yeni bir başlangıca ayırmalarını ve tatilde kitap okumaya devam etmelidir.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA