BOZULMUŞ 80 KİLO TAVUK ETİ ELE GEÇİRİLDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BOZULMUŞ 80 KİLO TAVUK ETİ ELE GEÇİRİLDİ


 

Akdeniz Zabıta Müdürlüğü ekipleri, piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış, menşei belli olmayan 80 kilo kokmuş tavuk eti ve hayvansal yağ ele geçirdi. Etler imha edilirken, işyeri sahibi hakkında işlem başlatıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Nusratiye Mahallesi M. Akif Ersoy Caddesi üzerinde bulunan bir adreste, bozulup renk değiştirmesine rağmen piyasaya sürülmek üzere çok sağlıksız koşullarda hazırlanmış tavuk etleri, tavuk derisi ve kuyruk yağından oluşan yaklaşık 80 kilogram kokmuş et ele geçirdi. 

Ruhsatsız ve kaçak çalıştığı anlaşılan işyerinin işletmesinin, 1959 Halep doğumlu Geçici Koruma Kimlik Belgesi taşıyan Suriye uyruklu Abdulrazzak Menle K. isimli bir kişiye ait olduğu öğrenildi. Zabıta ekiplerinin denetimi sırasında işyerinde, ayaklar altında çok sağlıksız koşullarda kilolarca tavuk eti ve derisinin yerlere konan leğenler içerisinde koyun yağlarıyla karıştırıldığı ve kıyma olarak piyasaya sürülmeye çalışıldığı anlaşıldı.
Zabıta ekiplerinin, Akdeniz İlçe Tarım Müdürlüğü’ne haber verilmesi üzerine işyerine gelen Veteriner Hekim de yaptığı kontrollerde, yaklaşık 80 kilogram gelen etlerin menşeinin belli olmadığı ve kokuşmuş olması sebebiyle insanların tüketimine sunulmasının sağlık açısından ciddi riskler doğuracağı yönünde tutanak hazırladı. 
Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kokmuş kilolarca etin ele geçirildiği işyerinin kapısı mühürlendi, gerekli tedbirler alındıktan sonra işyeri hakkında tutanak tutularak faaliyetten men edildi. İşyeri sahibi hakkında yasal işlem başlatılırken, kokmuş tavuk eti, derisi ve koyun yağlarından oluşan 89 kilo ete de el konularak imha edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA