METAL İŞÇİSİNDEN GREV ÇAĞRISI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

METAL İŞÇİSİNDEN GREV ÇAĞRISI


 

Metal işçileri, Birleşik Metal-İş Sendikası ile MESS arasında toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanmaması nedeniyle 1 Şubat’tan itibaren greve çıkacaklarını duyurdu.

SONER AYDIN

Birleşik Metal İş Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında 2017-2019 dönemi toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamamasını Mersin’de protesto edildi. Özgür Çocuk Parkında bir araya gelen metal işçileri MESS dayatmasına karşı genel grev çağrısı yaptı. Çağrıya Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun yanı sıra çok sayıda sivil toplum kurulu (STK) temilcisi ve metal işçileri katıldı. Metal işçileri adına grev çağrısı yapan Metal-İş Genel Başkanı Serdaroğlu, metal işkolunda çalışan yaklaşık 130 bin işçinin toplu sözleşme görüşmelerinin sonuçlanmasını beklediğini söyledi.

“GREV YASAĞINI TANIMAYACAĞIZ”
Metal işçilerinin düşük ücret ve ağır çalışma koşullarına maruz bırakıldığını dile getiren Serdaroğlu, “Bizim önümüzde engel olanlara karşı 2010’daki grevle haklarımız için nasıl direndiğimiz gösterdik fakat 2015’te bugünkü hükümet patronların yanında tavır alarak grevleri yasakladı. Anayasaya aykırı yasalarınızı tanımıyoruz. Grev döneminde iş yerlerinde ki çadırları hükümet zorla söktü. Ama unutmasınlar ki güvendikleri dağlara işçiler kar yağdıracak” diye konuştu. Metal işçilerinin haklarını da korumak için her şeyi yapacaklarını vurgulayan Serdaroğlu, “OHAL’den kaynaklı grev haklarımızı yasaklamak istiyorlar. Bu grevimizi yasaklamaya çalışanlar şunu bilsinler ki yasaklarını tanımayacağız. Hangi koşulda olursak olalım her türlü haklarımız için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Bizler 1 Şubat’tan itibaren greve çıkacağız. Biz bütün işçilerimize çağrı yapıyoruz. Gelin birlikte grev yapalım. Hükümetin işçiye dönük düşmanca politikalarına karşı birlikte hareket edelim” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA