HASTA TUTUKLUNUN TAHLİYESİNE DİSİPLİN CEZASI ENGELİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HASTA TUTUKLUNUN TAHLİYESİNE DİSİPLİN CEZASI ENGELİ!


 

Tarsus Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve sağlık sorunları nedeniyle infazı ertelenen Mehmet Akıcı, aldığı disiplin cezaları nedeniyle tahliye edilmiyor.

Haber Merkezi
 
Mersin’de bulunan Tarsus T Tipi Cezaevi’nde tutuklularla görüşen Adana Barosu Cezaevi İzleme Komisyonu Başkanı Avukatı Tugay Bek, son dönemde neredeyse tüm tutuklulara disiplin cezaları verildiğini kaydetti. Bek, “Verilen disiplin cezaları hükümlüler yönünden şartlı tahliyeleri de engelleyen bir yol oluyor. Disiplin cezalarını alan tutuklu ve hükümlüler aylarca aileleri ile görüşemiyorlar" dedi.
 
“DİLEKÇEYE ANINDA SORUŞTURMA”
Tutuklunun ayakkabısını çıkarmamasının ve avukat ile aile görüşüne askeri nizamla gitmemesinin bile soruşturma gerekçesi olduğuna dikkat çeken Bek, bir tutuklunun ailesiyle yaptığı görüşmede, "Bu cezaevindeki uygulamalar Diyarbakır Cezaevi'ndeki Esat'ı hatırlatmaktır" demesi nedeniyle cezaevi idaresinin tutuklu hakkında disiplin cezası verdiğini aktardı. 
 Son KHK ile yürürlüğe giren “tek tip kıyafet” uygulamasına karşı tutukluların bu uygulamayı kabul etmeyeceklerine dair dilekçe verdiklerini aktaran Bek, verilen dilekçelerin de disiplin soruşturması gerekçesi yapıldığını söyledi. 
 
“DİLEKÇE HAKKI YOK”
Hüküm alan tutuklulara da soruşturma açıldığını dile getiren Bek, “'Ben bu kıyafeti giymek istemiyorum. Bunu onur kırıcı ve hak ihlali olarak görüyorum' şeklinde dilekçe veren mahkuma disiplin soruşturması açılması başlı başına bir hak ihlalidir. Bu durum bir dilekçe hakkı olarak değerlendirilmelidir. Tüm vatandaşların olduğu gibi mahkumların da dilekçe verme hakkı var" diye belirtti.
 
“CEZAEVİ HAKSIZ BİR ŞEKİLDE UYGULUYOR”
Tarsus T Tipi Cezaevi’nde de  "Karıştır barıştır" uygulamasıyla cezaevinde bir gerilim politikası yürütüldüğünü söyleyen Bek, bu uygulamanın cezaevi idaresi tarafından bilinçli olarak yürütüldüğünü dile getirdi. Disiplin soruşturmalarının cezaevi idaresi tarafından haksızca uygulandığını söyleyen Bek, "Cezaevinde bulunan siyasi tutuklu ve hükümlüler üzerinde âdeta bir disiplin terörü estirildiği düşüncesindeyiz. Cezaevinde tutuklu bulunan hükümlü Mehmet Akıcı, bugün itibariyle şartlı tahliyesi gerçekleşmesi gerekirken; müvekkilimiz almış olduğu disiplin cezaları nedeniyle tahliyesi engellenmiş durumda. Ve bu arada yeni disiplin soruşturmaları açılmakta. Şu anda Mehmet Akıcı'nın ne zaman tahliye edeceği belirsizdir" diye ifade etti. 
 
“HASTA TUTUKLU TAHLİYE EDİLMİYOR”
Disiplin cezalarının şartlı tahliyelerin önünde de engel olduğuna dikkat çeken Bek, müvekkilinin sağlık nedeniyle infazının ertelenmesi gereken bir tutuklu olduğuna belirterek, "Kendisi kronik kalp romatizmasından kaynaklı kalp kapakçıklarında çürüme olan ve aynı zamanda kötü huylu troit zehirlenmesi rahatsızlığı var. Cezaevi şartlarında yaşaması ve kalması açısında oldukça güçtür. Bu durumu yaşam hakkı ihlali olarak değerlendirebiliriz. Buna rağmen cezaevinde tutuluyor. Bununla da yetinmeyip disiplin soruşturması ile şartlı tahliyesi engellenen bir kişi. Mehmet Akıcı'nın disiplin soruşturmaları iptal edilip, şartlı tahliyesi sağlanması gerekir" diye konuştu.

   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA