MERSİN’DE DEV ZİRVE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE DEV ZİRVE


 

Mersin, ‘1. Türk –Arap Ekonomi Zirvesi ve Yemen İş Forumu’na ev sahipliği yapacak. Zirveye diplomatlar, bakanlar ve iş insanlarından oluşan yaklaşık 250 kişilik bir heyet katılacak.

GİZEM EKİCİ

Mersin’de; Kalkınma Bakanlığı himayesinde, Mersin Valiliği koordinasyonunda; Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYTDTA), Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ve Türk Arap İşadamları Derneği (TURAB) tarafından ‘1.Türk – Arap Ekonomi Zirvesi’ ve ‘Türk – Yemen İş Forumu’ düzenlenecek. 
Zirve ile ilgili Mersin Valiliği’nde tanıtım toplantısı düzenledi. Sahil Valilikte gerçekleştirilen tanıtım toplantısına; Vali Ali İhsan Su, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, Akdeniz İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mahmut Arslan, TURAB Genel Başkanı Canan Sunay, ÇKA Genel Sekreteri Dr.Lutfi Altunsu ile Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi temsilcileri katıldı.
Toplantıda yaptığı konuşmada, Mersin’in bu hafta içinde 2 önemli etkinliğe ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadığını söyleyen Vali Su, gönül coğrafyamızda yer alan; toplumsal, iktisadi, ticari ve sosyal gönül birlikteliğimiz olan Türk ve Arap ülkelerinden bakanlar, diplomatlar ve iş insanlarından oluşan yaklaşık 250 kişilik heyeti, birbiriyle ilişkili bu iki farklı etkinlik vesilesiyle ilimizde ağırlamaktan büyük bir onur ve mutluluk duyduğunu ifade etti. Konuşmasının devamında, 11 – 13 Ocak 2018 tarihlerinde Mersin’de düzenlenecek ‘1. Türk – Arap Ekonomi Zirvesi’nin gerçekleştirilmesinde kentteki bütün paydaşların her zaman olduğu gibi yine önemli bir dayanışma örneği sergilediğinin altını çizen Vali Su, ‘1. Türk – Arap Ekonomi Zirvesi’ne Kıbrıs, Fas, Tunus, Cezayir, Lübnan, Filistin, Kuveyt, Bahreyn, Irak, Suriye, Mısır, Ürdün, Sudan, Suudi Arabistan ve Yemen gibi ülkelerden katılımcıların iştirak etmesinin beklendiğini kaydetti. Su, 3 gün sürecek programın ilk gününde, Türk ve Arap ülkelerindeki ekonomik gelişmeler, işbirliği fırsatları, yatırım imkânları, iş yapma kültürleri gibi konuların, farklı panellerde konunun uzmanları tarafından tartışılacağını söyledi. 
Programın ikinci ve üçüncü günü ise Türk ve Arap iş insanları arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirileceğini açıklayan Vali Su, Serbest Bölge, Liman, OSB gibi üretim alanları ziyaret edilerek ilimizin üretim ve yatırım ortamının misafirlere tanıtılmaya çalışılacağına dikkat çekti.
Konuşmasına ‘Türk – Yemen İş Forumu’ hakkında bilgi vererek devam eden Vali Ali İhsan Su, Yemen, Suudi Arabistan, Türkiye, Ürdün, Bahreyn, Malezya, Çin gibi ülkelerden gelen yaklaşık 150 kişilik Yemenli iş adamı heyetinin 9 – 10 Ocak tarihlerinde Adana’da, 11 – 12 – 13 Ocak tarihleri arasında ise Mersin’de temaslarda bulunacağını belirtti.
Sözlerinin devamında, ‘Türk – Yemen İş Forumu 2018’ programı vesilesiyle, Ortadoğu coğrafyasında tüccarlık vasıflarıyla öne çıkan Yemenliler ile Çukurovalı işadamları arasında ticari işbirliklerinin güçlendirilmesi, bölgenin yatırım ve dış ticaret potansiyelinin kendilerine yerinde tanıtılarak somut ticari çıktılar elde edilmesinin amaçlandığını belirten Vali Su, hem “1. Türk – Arap Ekonomi Zirvesi, hem de ‘Türk – Yemen İş Forumu’ etkinliklerinin Gala Yemeğinin, Kalkınma Bakanımız sayın Lütfi Elvan’ın himayeleri ve teşrifleriyle, ilgili ülkelerden bakan ve büyükelçilerin tensipleri, Türk ve Arap iş insanlarının katılımı ile gerçekleştirileceğini kaydetti.
Vali Su, etkinliklerin; Mersin’in uluslararası alandaki tanıtımına da önemli katkılar sağlayacağını da sözlerine ekledikten sonra, konuşmasını Mersin ve Türk - Arap ülkeleri arasında ticaret ve yatırım alanındaki ilişkilerin güçlenmesine vesile olmasını temenni ederek noktaladı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA