KADINLARDAN DİYANET’E TEPKİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADINLARDAN DİYANET’E TEPKİ


 

Mersinli kadınlar Diyanet’in ‘nikah’ açıklamasına, “18 yaşından küçük olan herkes çocuktur. Diyanet İşleri Başkanlığı ellerini çocuklarımızın üzerinden çekmelidir” diye tepki gösterdi.

SONER AYDIN

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın web sitesinde bulûğ çağına girmiş olanların da dinen nikâhlanabileceğine yönelik açıklamaya tepkiler giderek artıyor. Buluğ çağına girmiş olanların dinen nikahlanabileceğini ve buluğ yaşının alt sınırını kızlarda 9, erkeklerde 12 olarak belirtilmesine Mersinli kadınlardan tepki geldi. “Bilimsellikten tamamen uzak, çocuk gelişimini, pedagojiyi hiçe sayan, AKP iktidarının ihtiyaçları doğrultusunda tanımlar geliştiren Diyanet İşleri Başkanlığı kapatılmalıdır” diyen kadınlar “Diyanet İşleri Başkanlığı kapatılmasın ve yerine çocuk parkı yapılsın” ifadelerini kullandı.

“18 YAŞINDAN KÜÇÜK OLAN HERKES ÇOCUKTUR”
Mersinli kadınlar adına açıklama yapan KESK Genel Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy Tekdemir, hayatın her alanının dinselleştirildiği, kadınların medeni kanunla korunan haklarının gasp edilmeye, yerine şerri hukukun getirilmeye çalışıldığını söyledi.  Tekdemir, “Söz konusu düzenlemelerin yanı sıra bu anlayışın uzantısı olan müfredata maruz kalan çocuklarımızın psikolojisinde çok ciddi tahribatlar oluşmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan ‘haberlerin gerçeği yansıtmadığı’ yönündeki açıklama, haberin kaynağı olarak dini kavramlar sözlüğüne referans vermektedir. Resmi bir kaynak olan sözlükte yer alan ‘buluğ’ maddesi haberleri doğrulamakta, aynı açıklamayı tekrar eden içeriğiyle kötü niyetli olanın kim olduğunu da açıkça ortaya koymaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı ellerini çocuklarımızın üzerinden çekmelidir. Bilimsellikten tamamen uzak, çocuk gelişimini, pedagojiyi hiçe sayan, AKP iktidarının ihtiyaçları doğrultusunda tanımlar geliştiren Diyanet İşleri Başkanlığı kapatılmalıdır. Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne göre 18 yaşından küçük olan herkes çocuktur. Çocuklar hakları olan bireylerdir; devletin görevi de bu hakları korumak ve geliştirmektir. Cahil bir toplum yaratmak isteğini her fırsatta dile getiren AKP’nin hegemonya aracı olan, çocuk haklarını, çocuklarımızın eğitim haklarını gasp etmek anlamına gelen açıklamalarıyla çocuk istismarını teşvik eden Diyanet İşleri Başkanlığı kapatılmalıdır” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA