KAMU EMEKÇİLERİNDEN DAYANIŞMA ÇAĞRISI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAMU EMEKÇİLERİNDEN DAYANIŞMA ÇAĞRISI


 

Kamu emekçileri OHAL ve KHK’lara karşı kamuoyuna dayanışma çağrısında bulundu. KESK üyesi 4 bin 237 kişinin KHK mağduru olduğunu vurgulayan emekçiler, “KESK kamu emekçilerinin mücadele örgütüdür ve öyle kalacaktır” dedi.

SONER AYDIN

Son yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamudan ihraç edilen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi kamu emekçisi sayısı 4 bin 237 kişiye ulaştı. Kamuda yaşanan ihraçlara tepki gösteren kamu emekçileri, ihraçların; ülkede demokrasiyi, barışı, adaleti, eşitliği, insanca bir yaşamı isteyen milyonları hedef aldığını dile getirdi. Kamu emekçileri adına SES şube binasında gerçekleştirilen ortak açıklamaya, KESK Genel Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy Tekdemir, SES Genel Kadın Sekreteri Selma Atabey, Haber-Sen Genel Başkanı Musa Özdemir, BES Genel Başkanı Serpil Akpınar, Tarım Orkam-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Kenan Hazar, BTS Genel Kadın Sekreteri Devlet Gül Bildik Arı, Tüm Bel-Sen Mali Sekreteri Satı Burunucu Çalı destek verdi. Ortak açıklamayı kamuoyu ile paylaşan KESK Genel Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy Tekdemir, “Demokratik, laik bir ülkede, barış ve kardeşlik içinde, insanca bir yaşam mücadelesi veren, Türkiye kamu emekçileri sendikal mücadelesini yüz akı KESK’lileriz” diye konuştu.

“KARANLIK BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ”
Ülke olarak tarihin en karanlık döneminden geçildiğini savunan Tekdemir, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından sadece 3 aylığına ilan edilen OHAL’in beş kez uzatıldığını ancak darbe girişiminin siyasi ayağına ilişkin adım atılmadığını söyledi. 17 aydır süren OHAL düzeninde yasamanın işlevsizleştirildiğini, yürütmenin tek elde toplandığını, yargının tamamen siyasi iktidarın önceliklerine ve gündemine uygun kararlar alır hale getirildiğini savunan Tekdemir, “Türkiye yoksulluk, yasaklar ve yolsuzluk ile birlikte anılan bir ülkeye dönüştürülmüştür. Tüm evrensel hukuk normlarını, hukuk devleti ilkesini tamamen yok eden iktidar, 696 sayılı KHK ile yüz binlerce işçi ve emekçiyi yakından ilgilendiren kadro düzenlemesini dahi parlamentodan, her türlü denetimden kaçırarak yapmayı tercih etmiştir. Yoksulluk sınırının çok çok altında bir asgari ücrete mahkum bırakılmaya çalışılan, kadroya geçirileceği söylenen 400 bin kamu taşeron işçisinin ise önemli bir bölümü kapsam dışında bırakılmıştır. Kapsama giren işçilere ise hem güvenlik soruşturması hem de yazılı-sözlü ya da uygulamalı sınav şartı getirilmiştir” şeklinde belirtti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA