HAYDİ ‘KURTULUŞ GÜNÜ’NE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HAYDİ ‘KURTULUŞ GÜNÜ’NE


 

Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. yılı Mersin Valiliği ve Toroslar Belediyesi’nin organize ettiği etkinliklerle kutlanacak. Kutlamaların merkezi her yıl olduğu gibi bu yıl da Cumhuriyet Alanı olacak.

Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. Yılı bugün sabah saatlerinden itibaren çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Mersin Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre; Kurtuluş Günü dolayısıyla saat 08.00’den itibaren resmi kurum ve kuruluşlar, askeri birlikler, özel kuruluşlar, konutlar ve işyerleri bayraklarla donatılacak, sözü edilen yerler gece de uygun şekilde aydınlatılacak. Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ilçe belediyeleri, kendi görev ve sorumluluk alanları içerisinde bulunan işyerlerine ve okullara bayrak dağıtacak, İlimizin giriş ve üst geçitlerin uygun yerlerine “3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu Kutlu Olsun” yazıları asılacak ve Limanda ve açıkta demir atmış olarak bulunan Türk bandıralı sivil gemiler ışıklandırılacak. 

KUTLAMALARIN ADRESİ CUMHURİYET ALANI
Mersin Valiliği tarafından düzenlenen kutlama programı sabah 0900’da Mersin Tren Garı önünde başlayacak. Burada Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin sunacağı gösterinin ardından trenle istasyona gelen muharip gazilerden oluşan temsili heyet karşılanacak. Karşılamanın ardından protokole dâhil kişiler, temsili heyet, halk ve öğrenciler Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Cumhuriyet Alanı’na hareket edilecek. Cumhuriyet Alanı’ndaki tören ise 09.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayacak. Cumhuriyet Alanı’ndaki kutlama töreninin ardından kent protokolü çeşitli ziyaretlerde bulunacak. Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Muharip Gazileri dernek binasında ziyaret edecek. Gazileri ziyaretin arından şehitlik ziyareti yapılacak. 

TOROSLAR, YÜRÜYÜŞLE KUTLAYACAK
Mersin’in Kurtuluş Günü kutlamaları bu yıl yine Toroslar Belediyesi’nin 3 Ocak Kuvayı Milliye yürüyüşüne sahne olacak. Yürüyüş Hastane Caddesi, İstiklal Caddesi ve Sakarya Caddesi güzergahından Cumhuriyet Alanı’nda son bulacak. Toroslar Kuvayı Milliye Anıtı önünde başlayacak yürüyüşe binlerce Mersinlinin katılması bekleniyor. Cumhuriyet Alanı’ndaki programın ardından Toroslar Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlamalar son bulacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA