MERSİN ÜNİVERSİTESİ’NDEN BÜYÜK BAŞARI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN ÜNİVERSİTESİ’NDEN BÜYÜK BAŞARI


 

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından hazırlanan üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2017” sonuçları açıklandı.

Türkiye’de ilk kez 2012 yılında TÜBİTAK tarafından hazırlanan ve Türkiye’nin en girişimci ve yenilikçi 50 üniversitesinin belirlendiği endekste, Mersin Üniversitesi bu yıl 33’üncü sırada yer alarak yenilikçi ilk 50 üniversite arasına girdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün verdiği bilgilere göre, bu yıl endeks sıralamasına, öğretim üyesi sayısı 50'nin üzerinde olan 157 üniversite dahil edildi. Endeksin veri toplama sürecine 227 kurum katkı sağladı. Üniversiteler; bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, işbirliği ve etkileşim, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü ile ekonomik katkı ve ticarileşme boyutları gibi 23 göstergeye göre sıralandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA