KADINLARIN BİLGİ VE BECERİLERİ ARTTIRILACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADINLARIN BİLGİ VE BECERİLERİ ARTTIRILACAK


 

Mersin Valiliği öncülüğünde hazırlanan, Türkiye’de ilk defa Mersin ilinde uygulamaya konan 6 güdümlü SODES projesinden biri olan; 1 yıl süreli ve 2 milyon lira bütçeli “Akdeniz Çoklu Eğitim Merkezleri Projesi” hayata geçti.

Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında yeni baştan düzenlenen Akdeniz Belediyesi Adanalıoğlu Mahalle Evi’nin açılışı; Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Kaymakamı ve Akdeniz Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Muhittin Pamuk, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, Mersin Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Uğurcan, kamu kurum yetkilileri, öğretmenler, muhtarlar, usta öğreticiler, kursiyerler ve mahalle sakinlerinin katıldığı görkemli bir törenle gerçekleşti. 
 “İKİ AYRI SODES PROJEMİZ HAYATA GEÇİYOR”
Ardından gerçekleşen açılış töreninde ilk söz alan Akdeniz Kaymakamı ve Akdeniz Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Muhittin Pamuk, projenin kabulü ve hayata geçmesindeki destekleri ve emekleri dolayısıyla Mersin Valisi Ali İhsan Su’ya teşekkür etti. Pamuk yazılı açıklamasında, “Sayın Valimizin talimatları üzerine, Akdeniz Kaymakamlığı ve Akdeniz Belediyesi olarak iki ayrı SODES Projesi gerçekleştirdik. Şu andaki projemiz, Akdeniz Belediyesi, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen 2 milyon lira bütçeli Çoklu Eğitim Merkezleri Projesi. Projemiz kapsamında, Adanalıoğlu’nun yanı sıra, Karaduvar, Çay ve Çilek mahallelerimizde, özellikle kadınlara dönük, onların bilgi ve becerilerini arttırmaya yönelik, yanı sıra gitar, resim gibi çok yönlü sanatsal kurslarımızın başlangıcını da bugün burada gerçekleştireceğiz” dedi.
“KURSLARIMIZA GÖSTERİLEN YOĞUN İLGİ, NE KADAR DOĞRU BİR İŞ YAPTIĞIMIZIN KANITI”
Kursların, Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde verileceğini belirten Pamuk, ancak HEM kurslarından farklı olarak, kurs malzemelerini de proje kapsamında karşıladıklarını kaydetti. “Kursiyerlerimize dönük, madde bağımlılığı gibi, kadına yönelik şiddet gibi konularda da toplantı ve konferanslar gerçekleştirilecek" diyen Başkan Pamuk, sözlerini şöyle sürdürdü; “Kurslarımıza olan yoğun ilgi, ne kadar doğru bir iş yaptığımızın ispatı. Kursiyerlerimize ödül olarak farklı bölgelerimize, özellikle Çanakkale’ye bir gezi düzenlemek istiyoruz. Bugün burada bir başlangıç yaptık. Farklı mahallelerimizde bu programlarımıza devam edeceğiz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, kursiyerlerimize, usta öğreticilerimize, Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze, muhtarlarımıza teşekkür ediyor, heyecanımızı bizimle paylaştığınız için hepinize şükranlarımı arz ediyorum.”
“HEDEFİMİZ, DEZAVANTAJLI KESİMLERİN YAŞAM STANDARTLARINI YÜKSELTMEK”
Mersin Valisi Ali İhsan Su da konuşmasında, “Hükümetimizin önemli projelerinden bir tanesi de Sosyal Destek Projeleridir. İlimizde de hem güdümlü hem de normal projeler kapsamında önemli miktarda SODES projesi yürütülmektedir. SODES Projelerinde hedefimiz; ilimizde bulunan dezavantajlı grupların durumlarını daha iyi hale getirmek, hem eğitim, hem sağlık, hem de sosyal alanlarda bu grupların becerilerini arttırmak, kabiliyetlerini daha yüksek hale getirmek ve bu anlamda da farklı eğitimler vermektir. Yani toplumumuzun dezavantajlı bu kesimlerinin her anlamda sosyal yaşam standartlarını daha yukarılara çekmek için bir dizi çalışma gerçekleştireceğiz. Gerek bu projelerle ilgili ve gerekse de her konuda olduğu gibi ilimize verdiği desteklerinden dolayı Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a; sizler adına, şahsım ve ilimiz adına şükranlarımızı arz ediyorum. Bu güzel hizmetin gerçekleşmesinde emeği geçen Sayın Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza, ayrıca ekibine çok teşekkür ediyorum. Siz değerli kursiyerlerimize başarılar diliyorum. Kurslarımızın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, hepinize sevgiler, saygılar sunuyorum” diye konuştu.
ADANALIOĞLU SAKİNLERİYLE, AÇIK HAVADA MAHALLE TOPLANTISI
Konuşmaların ardından Akdeniz Belediyesi Adanalıoğlu Mahalle Evi’nin açılışı, Vali Su ve Pamuk’un açılış kurdelesini kesmesiyle gerçekleştirildi. Sonrasında ise Vali Su ve Başkan Pamuk, kursiyerlerin sergilediği el emeği ve göz nuru ürünleri inceledi ve sınıfları ziyaret edip, kursiyerler ve usta öğreticilerle sohbet etti. Vali Ali İhsan Su ve Başkan Muhittin Pamuk, gün içerisinde ayrıca Adanalıoğlu Mahallesi Akdeniz Caddesi üzerinde bulunan bir kahvehanede de yüzlerce vatandaşla bir araya geldi. 
Sıcak ve samimi bir şekilde karşılanan Vali Su ve Pamuk, mahalle sakinlerinin dile getirdiği talepleri ve şikâyetleri dinledi, dile getirilen sorunların çözümü için notlar aldırdı ve bu sorunların ilgililere iletileceğini ifade etti. Pamuk, Vali Su ile birlikte Adanalıoğlu’nda tadilatı devam eden ve içerisinde; toplantı salonu, taziye odası, protokol odası, çocuk emzirme odası, bay-bayan mescidi ile bay-bayan gasil hanesi olacak olan kompleksin yenileme çalışmalarını da yerinde denetledi. Pamuk, Adanalıoğlu’nda bulunan İbrahim Rencuzoğulları ilk ve ortaokulunu da ziyaret etti. Sınıfları gezen Pamuk, öğretmenlerden bilgi aldı, öğrencilerle sohbet etti. 
“SIRADA KARADUVAR, ÇAY VE ÇİLEK MAHALLE EVLERİ VAR”
Güdümlü bir SODES Projesi olan Akdeniz Çoklu Eğitim Merkezleri Projesi ile Adanalıoğlu Mahalle Kültür Evi’nde toplam 20 bilgisayarın yer aldığı bir sınıf oluşturuldu. El sanatları, giyim, takı-tasarım kurslarının da açıldığı binanın tadilatı da kısa zaman içinde tamamlanacak. Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleşecek olan bu proje sayesinde; Adanalıoğlu’nun yanı sıra, Çay, Çilek ve Karaduvar’da bulunan Mahalle Kültür evlerinde de kadınlara ve gençlere yönelik dikiş–nakış, seramik, ahşap oyma ve boyama, çocuk bakıcılığı eğitimi ve kuaförlük, epilasyon ve cilt bakımı alanlarında mesleki kursları verilecek. Mahalle evlerinde kreş sınıfları açılacak ve kütüphaneler oluşturulacak. Akdeniz Çoklu Eğitim Merkezleri Projesi’nin Koordinasyon Merkezi de Şevket Sümer Mahallesi’nde belediyeye ait olan bir bina olacak. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA