MİTHATPAŞA VE MESUDİYE’DE 5 METRUK BİNA YIKILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MİTHATPAŞA VE MESUDİYE’DE 5 METRUK BİNA YIKILDI


 

Akdeniz Belediyesi, halkın can ve mal güvenliğini tehdit etmesi ve madde bağımlılarının mekânına dönüşmesi nedeniyle yoğun şikâyetlere konu olan metruk binaların yıkım çalışmasına devam ediyor.

Fen İşleri ekipleri; Mithatpaşa ve Mesudiye mahallelerinde, sadece 2 gün içinde toplam 5 adet metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, yapı sahiplerinin talebi, muhtarlar ve mahalle sakinlerinin şikâyetleri doğrultusunda terk edilmiş harabe haldeki yapıların yıkım çalışmalarını hızlandırdı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre; bu kapsamda son olarak, Mithatpaşa Mahallesi 5518 Sokak üzerinde bulunan 4 metruk bina ile Mesudiye Mahallesi 5101 Sokak’ta bulunan 1 metruk bina, Akdeniz Belediyesi ekipler tarafından yıkıldı. Yıkım öncesi fen işleri ekipleri, çevreye güvenlik şeridi çekerek gerekli tedbirleri aldı ve ardından da yıkım başladı. 

MAHALLE MUHTARLARI VE VATANDAŞLARIN TALEBİ EN KISA SÜREDE DEĞERLENDİRİLİYOR
Yıkılmak üzere olan harabe haldeki metruk yapıların yıkımı, bina sahiplerinin talebi ve vatandaşların şikâyet ve başvurusu üzerine Belediye Encümeni’nin kararı sonrası gerçekleştirilirken, yıkım sonrası ortaya çıkan yüzlerce tonluk moloz ve inşaat atığı da iş makineleri ile kamyonlara yüklenerek mahalle içinden çıkarıldı. Yıllardır terk edilmiş harabe halde duran, mahalle sakinlerinin huzurunu bozan binaların yıkımından memnuniyet duyan vatandaşlar, Akdeniz Belediyesi yönetimi ve yıkımı gerçekleştiren ekiplere teşekkür etti.  
Akdeniz Kaymakamı ve belediyeye kayyum olarak atanan Muhittin Pamuk, ilçe sınırları içerisinde terk edilmiş halde olan, halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden, madde bağımlılarının meskenine dönüşen bu tür yapıların yıkımının süreceğini vurguladı. Pamuk, “Akdeniz Belediyesi olarak, kent merkezini oluşturan ilçemiz genelinde, halkın can ve mal güvenliği açısından metruk binaların yarattığı tehlikelerden kaynaklı yoğun şikâyetler alıyoruz. Bu sorunun çözümü amacıyla da muhtarlarımız ve mahalle sakinlerinden gelen yıkım talepleri fen işleri ekiplerimizce hızla değerlendirilmektedir. 
Gerek ekiplerimizin sahada çalışmaları sırasındaki tespitleri, gerekse yıllar içinde harabeye dönüşen yapıların maliklerinden gelen talep ve şikâyetler, Belediye Encümeni tarafından değerlendirilip bir karara bağlanmaktadır. Karar doğrultusunda da fen işleri ekiplerimiz en kısa sürede bu talepleri değerlendirip planlamakta, sonrasında ise yapıların yıkım çalışmasını yapmaktadır. Bir yandan, yarattığı görsel kirlilik nedeniyle kentimizin görüntüsünü bozan, diğer yandan vatandaşın can ve mal güvenliğini tehdit eden terk edilmiş yapıların yıkımına, ilgili yasal mevzuatlar kapsamında fen işlerine bağlı ekiplerimiz tarafından kesintisiz devam edilecektir” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA