AKDENİZ’DE SOSYAL DENGE TAZMİNATI İMZALANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ’DE SOSYAL DENGE TAZMİNATI İMZALANDI


 

Akdeniz Belediye Başkanlığı ile Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Yerel Hizmet Sendikası Mersin Şubesi arasında; 01.01.2018 ila 31.03.2019 tarihleri arasındaki dönemi kapsayan “Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi” imzalandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; Akdeniz Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen imza törenine, Akdeniz Kaymakamı ve belediyeye kayyum olarak atanan Muhittin Pamuk ile Türk Yerel Hizmet Sendikası Mersin Şubesi Başkan Yardımcısı Mustafa Karaçor katıldı. İmza öncesi kısa bir konuşma yapan Pamuk, “Çalışanlarımızın her türlü hakkı ve hukukunu gözeten bir yönetim anlayışı ile hareket ediyoruz. Bu anlamda, bugün yetkili sendika temsilcileri ile imza altına alacağımız Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi’nin, personelimize ve belediyemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi. 

Türk Yerel Hizmet Sendikası Başkan Yardımcısı Mustafa Karaçor da konuşmasında, Kaymakam Pamuk’a teşekkür etti ve imzalanan sözleşmenin hayırlı olmasını diledi. 
Sözleşmenin çalışanlara sağladığı mali ve sosyal haklar
Konuşmaların ardından, 01.01.2018 ila 31.03.2019 tarihleri arasındaki dönemi kapsayan Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi, Akdeniz Belediye Başkanlığı ile Türk Yerel Hizmet Sendikası arasında imza altına alındı. 
Sözleşme kapsamında; sendika üyesi belediye çalışanlarına 4688 Sayılı Kanun’un 32. Maddesinde yer alan usul ve esaslar çerçevesinde ödenebilecek olan ‘Sosyal Denge Tazminatı, aylık tavan tutarı en yüksek devlet memuru aylığının (ek gösterge dâhil) yüzde100 olarak ve 01.01.2018 tarihinden başlamak üzere maaşlarıyla birlikte ek ve peşin ödenmesi bağıtlandı. 
Ayrıca, kamu görevlilerinin geneline ve hizmet kollarına yönelik mali ve sosyal haklara ilişin 2018-2019 yıllarını kapsayan 4’üncü Dönem Toplu Sözleşme’deki katsayı artışlarının da (enflasyon farkı) maaşlarla birlikte ödenen miktara yansıtılacağı, atılan imzalarla karara bağlandı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA