“YEŞİL GİDİYOR, BETON GELİYOR!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“YEŞİL GİDİYOR, BETON GELİYOR!”


 

Büyükşehir Belediyesi’ne çevre konuları ve kirli sanayi yatırımları üzerinden “Etkisiz ve yetersiz kalıyorsunuz” mesajı veren TEMA İl Temsilcisi Pazarbaşı, “Bizden uzakta ne olursa olsun” anlayışı sürdürülebilir bir yaşam ve gelişmiş kent yönetimleri için kabul edilebilir bir tutum değildir” dedi.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’de yer alan çevre örgütlerinin başlattığı ‘Mersin’e Sahip Çıkıyoruz’ açıklamalarının ikincisi Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirildi. Tema Vakfı İl Temsilcisi Perihan Saydan Pazarbaşı tarafından yapılan ikinci açıklamada; Mersin Büyükşehir Belediyesi; yeşil alan ve park düzenlemeleri üzerinden eleştirilirken, söz konusu alanlardaki çevre düzenleme çalışmalarında ağaçların kesilmesi ve zemin çalışmalarında beton kullanımının artırılmasına tepki gösterildi. Ayrıca Büyükşehir’in kentteki kirli sanayi ve enerji yatırımlarında etkisiz ve yetersiz kaldığı belirtilirken, büyükşehir belediyesi ile diyalog çağrılarının reddedildiği vurgulandı. Açıklamaya Mersin Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Sabahat Aslan, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Şube Başkanı Serdar Erkan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şube Başkanı Maryet Tanlı, Atatürkçü Düşünce Derneği Sacide Uluğ ve birçok stk temsilcisi katıldı. 

“GÖRÜŞME TALEPLERİNİ YANITSIZ BIRAKMASINI ÜZÜNTÜ İLE KARŞILIYORUZ”
Şehirlerde yaşayan insanların yaşam kalitesinin, şehirlerin kişi başına düşen yeşil alanları ile doğru orantılı olduğunu kaydeden TEMA Vakfı İl Temsilcisi Perihan Saydan Pazarbaşı, “Özellikle büyükşehirlerde parkların ve bahçelerinin varlığı, doğal varlıkların korunması, toprağın, havanın ve suyun kalitesi, şehirde yaşayan insanların sağlığını ve yaşam kalitesini doğrudan etkilemektedir. TEMA Vakfı Mersin İl Temsilciliği olarak;  Mersin Büyükşehir Belediyesinin son zamanlarda gerçekleştirdiği; şehrimizin doğasını ve yaşam kalitesini yakından ilgilendiren konulardaki uygulamalarından ve sivil toplumla diyaloğa kapalı tutumundan dolayı kaygı duyuyoruz.  “Şehrimizi Birlikte Yönetelim” anlayışı ile seçilen bir belediyenin, Sivil Toplum Örgütlerinin görüşme taleplerini yanıtsız bırakmasını üzüntü ile karşılıyoruz” dedi. 

“40-50 YILLIK AĞAÇLAR KESİLMİŞ VE YERLER BETONLA KAPATILMIŞTIR”
Sözlerinin devamında Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın çevreyle ilgili sarf ettiği sözleri hatırlatan Pazarbaşı, “Ne yazıktır ki, yeşil alan çalışmaları sadece refüj ve caddelerde sınırlı kalmış, yeşil alan düzenlemesi adı altında yapılan yanlış uygulamalarla mevcut yeşil alan varlığımız zarar görmüştür. Şehrimizin nefes alabildiği alanlardaki 40-50 yıllık ağaçlar kesilmiş ve yerleri betonla kapatılmıştır. Atatürk Evi'nin kuzey batısındaki ağaçlıklı Çankaya Aile çay bahçesi ve ulu ağaçlarıyla adeta Mersin'in simgeleşmiş mekânlarından biri olan Yoğurt Pazarı ne yazık ki aynı akıbeti paylaşmıştır” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR TUTARSIZ BİR DURUŞ SERGİLİYOR”
Sözlerinin son bölümünde Büyükşehir Belediyesi bürokratlarına daha fazla diyalog çağrısı yapan Pazarbaşı sözlerini şu cümlelerle sonlandırdı: Şehrimizde tüm bu gelişmeler yaşanırken; belediyemizin hizmet tanıtım günlerinde sunduğu projeler arasında yeşil alanlarımızın artışına yönelik herhangi bir proje görememekteyiz. Belediyemiz Akkuyu Nükleer Santrale karşı duruşunda olduğu gibi balık çiftlikleri konusunda da tutarsız bir duruş sergilemektedir. “Bizden uzakta ne olursa olsun” anlayışı sürdürülebilir bir yaşam ve gelişmiş kent yönetimleri için kabul edilebilir bir tutum değildir. Kamu yararı için kamu hizmeti vermekle görevli belediyelerin, tüm uygulamalarında kamu yararını gözetmesi esastır. Alınan kararlarda ve gerçekleştirilen uygulamalarda kamuoyunun görüşlerine göre hareket etmek, katılımcı modern belediyecilik anlayışının olmazsa olmazıdır. Bu noktada beklentimiz belediyemizin Sivil Toplum Kuruluşları ile yakın işbirliği ve iletişim içerisinde olmasıdır. Sivil Toplum Örgütlerinin görüşlerini dikkate almayan bir belediyecilik anlayışı bu çağın değerleri ile çelişmektedir” şeklinde konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA