MEVLANA ANMASI BÜYÜLEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEVLANA ANMASI BÜYÜLEDİ


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mevlana Kültür ve Sanat Derneği tarafından Hz. Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin vuslata erişinin 744. yıldönümü dolayısıyla anma etkinliği düzenlendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mevlana Kültür ve Sanat Derneği tarafından Hz. Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin vuslata erişinin 744. yıldönümü dolayısıyla anma etkinliği düzenlendi. Bledileden yapılan açıklamaya göre; Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen Şeb-i Arus 744. Yıl Dönümü Anma Töreni’ne, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Aydıncık Kaymakamı Mehmet Erhan Türker, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Mersin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, MHP MDK Üyesi Kürşat Türker Ercan, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, MHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Uslu Var, Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Gökhan Demir, Mersin Ülkücü İşçiler Derneği İl Başkanı Mehmet Hasırcı, MHP ilçe başkanları, Hz. Mevlana’nın 22. Kuşak Torunu ve Uluslararası Mevlana Vakfı Başkanvekili Esin Çelebi Bayru, Uluslararası Mevlana Vakfı Konya Şube Başkanı ve Postnişin Nadir Karnıbüyükler, Mevlana Kültür ve Sanat Derneği Onursal Başkanı Ahmet Coşar, meclis üyeleri ve çok sayıda Mersinli katıldı.

Hz. Mevlana’nın 22. Kuşak Torunu ve Uluslararası Mevlana Vakfı Başkanvekili Esin Çelebi Bayru’nun ‘Hz. Mevlana ve Sema’ konulu konferansıyla başlayıp, Mevlânâ Kültür ve Sanat Derneği Tasavvuf Mûsıkîsi Korosunun konseriyle devam eden program, Acemaşiran Mevlevi Ayin-i Şerif-i'nin icra edildiği Sema Töreni ile son buldu.
Hz. Mevlana’nın 22. Kuşak Torunu Bayru, verdiği konferansta Mevlana’nın hayatından, Mevlevihanelerin işlevlerinden, Mevlevilik’ten ve Mevlevilik’te önemli bir sembol olan semadan söz etti. Sema Ayini’nin ne olduğunu ve hareketleri ile ne anlatılmak istendiğinden söz eden Bayru, sema gösterisinin bölümlerinden bahsetti.
Etkinlikte, Mevlânâ Kültür ve Sanat Derneği Tasavvuf Mûsıkîsi Korosu tarafından, genel sanat yönetmenliğini Cavit Özkeleş’in yaptığı Tasavvuf Musikisi konseri ile dinleyiciler mest olurken, konserde Neva İlahiler seslendirildi.
Son olarak, salonu dolduran binlerce Mersinli tarafından Acemaşiran Mevlevi Ayin-i Şerifi'nin icra edildiği Sema Töreni de  ilgiyle ve huşu içerisinde izlendi.
Etkinlik sonunda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Hz. Mevlana’nın 22. Kuşak Torunu ve Uluslararası Mevlana Vakfı Başkanvekili Esin Çelebi Bayru, Mevlana Kültür ve Sanat Derneği Onursal Başkanı Ahmet Coşar ve Tasavvuf Musikisi Koro Şefi Cavit Özkeleş’e  çiçek ve plaket hediye etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA