SENİN SESİN İŞARET DİLİ OLSUN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SENİN SESİN İŞARET DİLİ OLSUN


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin’de yaşayan engelli vatandaşların verilen hizmetlerden eşit yararlanabilmesi için tüm imkânlarını seferber ediyor.

Engelsiz Mersin hedefine her geçen gün bir adım daha yaklaşan Mersin Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği ‘Görüntülü Destek Hattı’ ile işitme engelli vatandaşların sesi oluyor. Kurumdan yapılan açıklamaya göre yeni proje sayesinde işitme engelli bireyler, kamu kurum ve kuruluşlarında iş ve işlemlerini takip ederken kendilerini ifade etmekte zorlandıkları noktada görüntülü destek hattını arayıp yardım alabilecekler.

Kamu kurumlarında işi olan engellilerin ihtiyaç duymaları halinde, karşısındaki kamu görevlisi ile iletişim kurma konusunda sıkıntı yaşadığında 0553 360 27 03 numaralı hattı görüntülü olarak arayabilecek ve Engelliler Dairesi Başkanlığı’nda görevli işaret dili konusunda eğitimli personel tarafından kendisine iletişim desteği sağlanacak. İşaret dili ile işitme engelli bireyin sorunu öğrenilip karşı taraftaki görevliye sesli olarak iletilecek. Görevlinin söyledikleri ise işaret dili kullanılarak işitme engelli bireye aktarılarak iletişim desteği sağlanacak.
Bu hizmet sayesinde işitme engelli bireylerin kamu kurumlarındaki işlemleri çok daha hızlı, doğru ve sorunsuz bir şekilde halledilirken, işitme engellilerin işlemlerini yapan kamu görevlisinin de işini son derece kolaylaştıracak. Görüntülü Destek Hattı sayesinde Büyükşehir Belediyesi, işitme engelli vatandaşlara bir telefon kadar yakın olacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA