CHP’DE KONGRE HEYECANI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’DE KONGRE HEYECANI


 

CHP Mersin il başkanlığı, ilçe kongrelerinin ardından il kongre sürecine girdi. 12 Ocak’ta düzenlenecek kongreye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak.

SONER AYDIN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, partisinin il binasında gerçekleştirdiği açıklamada, ilçe başkanlıkları ile birlikte ilçe kongre süreçlerinin tamamlanıp, il kongre sürecine girildiğini söyledi. İl kongre hazırlık sürecinin haksız, gereksiz ve yıpratıcı eleştiriler yapılmadan demokrasi şöleni havasında gerçekleştiğini dile getiren Özyiğit, “Cumhuriyet Halk Partisi’nde her üye her yere aday olabilir. En doğal demokratik hakkıdır. 2019 yılında yapılacak olan Yerel, Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri Türkiye’nin kaderini belirleyecek seçimlerdir. Biz koltuk, makam ve mevki gözetmeksizin ülkenin birliği, bütünlüğü ve huzuru için, demokrasi için, parlamenter laik, hukuk devleti için, özveriyle, yılmadan, yorulmadan örgütlerimiz, partililerimiz ve CHP’ye gönül vermiş tüm yol arkadaşlarımızla mücadele ederek başaracağız” diye konuştu.

“DİSİPLİN VAZGEÇİLMEZ TEMEL UNSURUMUZDUR”
İlçe kongre süreçlerinde aday olan, seçilen ve seçilemeyen tüm adayları tebrik eden Özyiğit, “Demokratik sürecin sonucunda belirlenen Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarıma, Gençlik ve Kadın Kolları Kongre süreci başlamış olduğundan aday arkadaşlarıma, kardeşlerime başarılar diliyorum. Toplumsal adaletsizliğin en vahim görünümlerden biri olan kadınlara karşı olan ayrımcılığın önüne geçilmeli, kadınların özgürlük alanları korunmalı, kadın hakları toplumsal hayatın her alanında uygulanmalıdır. Bizim anlayışımızda, kültürümüzde emeğe, alın terine saygı esastır. Kişisel beklentiler ülke ve kent menfaatlerinin önünde asla olamaz. Örgüt hiyerarşisi ve disiplini vazgeçilmez temel unsurumuzdur. Örgütten başka güç, irade ve otorite söz konusu olamaz, olmamalıdır.  Parti içi demokrasinin ülke demokrasisine katkı vereceğine inancım sonsuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

ADAY MI, DEĞİL Mİ?
Özyiğit bir gazetecinin ‘Aday olacak mısınız?’ sorusuna ise “Ben şu anda CHP’nin Mersin İl Başkanıyım. Görevim, il kongresi sürecini en doğru şekilde tamamlamak. 40 aydır il başkanlığı yapıyorum. Elbette ben de arkadaşlarımla birlikte değerlendirmemi yapacağım ve aday olup olmama konusunda önümüzdeki günlerde bir açıklama yapacağım. Ancak aday değilim diyene kadar adayım. Ben çıkıp aday değilim demediğim sürece adayım demektir. Bunları değerlendireceğiz” diye yanıt verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA