AKDENİZ BELEDİYESİ’NE 8 MİLYON TL’LİK PROJE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ BELEDİYESİ’NE 8 MİLYON TL’LİK PROJE


 

Çukurova Kalkınma Ajansı ile Protokol İmzalandı

Gençlerin istihdamı kolaylaşacak, engelli bireylerin sosyal hayata katılımı sağlanacak. Akdeniz’de 25 park baştan sona yenilenip spor alanları ve oyun ekipmanlarıyla donatılacak. Mahalle evlerinde verilecek mesleki kurslar için gereken malzemeler temin edilecek.

Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında, Akdeniz Belediyesi ile Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) arasında, “Akdeniz İlçesinde Çocuk ve Gençlerin Topluma Entegrasyonu için Mekânsal Düzenlemelerin Yapılması Projesi” protokolü imzalandı. Akdeniz Belediye’sinden yapılan yazılı açıklamaya göre; Akdeniz Kaymakamı ve belediyeye kayyum olarak atanan Muhittin Pamuk ile ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu tarafından imza altına alınan 8 milyon TL bütçeli projenin amaç ve hedefleri arasında, gençlerin istihdam edilebilirliklerinin kolaylaştırılması, zihinsel engelli bireylerin sosyal hayata entegrasyonu ve çocukların sosyal çevre ve sorumluluk bilincinin geliştirilmesi var.

“MAHALLE EVLERİNE KURS GEREÇLERİ ALINACAK, 25 PARK BAŞTAN SONA YENİLENECEK”
Yaklaşık 18 ay sürmesi planlanan proje kapsamında ayrıca, Akdeniz ilçe sınırları içinde yer alan 5 mahalle evinde gereken ekipmanlar temin edilip vatandaşlara, kuaförlük, cilt bakımı, grafik tasarım ve iyi tarım uygulamaları alanlarında mesleki eğitimler verilecek. Protokol kapsamında, Akdeniz ilçesinde yer alan 25 parkın yenilenmesi ve bu parkların oyun ekipmanları ve spor alanlarıyla donatılıp peyzajlarının yapılması da sağlanacak. Yine Türk kültürünü yansıtan, masal kahramanlarını içinde barındıran, çay bahçeleri ve spor kompleksi içeren bir adet tematik park da oluşturulacak.

“PROJENİN UYGULANMASINA EN KISA SÜREDE BAŞLIYORUZ”
Protokol imza töreni öncesi konuşan Pamuk, “Kalkınma Bakanlığı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında, Akdeniz Belediyemiz ile Kalkınma Ajansı ile birlikte 8 milyon lira bedelli ilk projemizin imzasını attık. Bu proje ile Akdeniz ilçemize çok önemli katkılar sağlanıyor. Hem sosyal, kültürel ve meslek edindirme kurslarımız gerçekleşecek, hem ilçemizdeki birçok parklarımız ve sosyal donatı alanlarımızın standartları yükseltilecek. O nedenle son derece mutluyuz. Bu projenin gerçekleştirilmesinde bizlerden desteklerini esirgemeyen Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a, Sayın Valimize ve Kalkınma Ajansı Genel Sekreterimize çok teşekkür ediyorum. Tabi projenin sadece imzalanması değil, alanda uygulanması da çok önemli. Hep birlikte ve yüzümüzün akıyla bunu neticelendirmek en büyük idealimiz ve en kısa sürede de başlayacağız. Akdeniz ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

“GURUR DUYDUĞUMUZ BİR PROJE”
Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu da yaptığı konuşmada, “Devletimizin ulusal planda, ekonomik kalkınma kadar sosyal kalkınmayı da önemsediğini biliyoruz. Gurur duyduğumuz bir projeye imza attığımıza inanıyorum. Bu çerçevede Akdeniz Belediyemiz, kent merkezlerindeki ekonomiyi canlandırmak ve kentlerimizi de daha yaşanabilir mekânlar haline çevirmek gibi öncelikleri de olan cazibe merkezleri programına başvuru yaptı. Proje ile sosyal, kültürel, mesleki, spor kurslarının açılabileceği mekânlar oluşturulacak. Mesleki kurslara katılanlar da bu eğitimlerin sonucunda istihdam edilebilecek. Dolayısıyla kent ekonomisine de katkı sunacaklar. Projeyi imzalamaktan dolayı çok memnunuz. Sayın Kalkınma Bakanımıza, Sayın Valimize, projeyi kısa sürede hazırlayan Sayın Kaymakamımıza ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

CAZİBE MERKEZLERİNİ DESTEKLEME PROGRAMI HAKKINDA
Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı ile sürekli göç veren ve metropolleşme eğilimi taşıyan kentsel merkez niteliğindeki şehirlerde; kentsel ekonomilerin geliştirilmesi, sanayi ve kentsel altyapının güçlendirilmesi, beşeri ve sosyal sermayenin geliştirilmesi ve yurt içi ve çevre piyasalarla ticaretin ve ilişkilerin büyümesi hedefleniyor. Daha önce 8 ilde pilot uygulaması yapılan ‘Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı’ kapsamına, yeni dönemde Mersin’in yanı sıra, Adana ve Şanlıurfa da dâhil edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA