ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRDÜĞÜMÜZ YETER | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRDÜĞÜMÜZ YETER


 

Avukat Bilgin Yeşilboğaz, Mersin Baro Başkanlığa adaylığını açıkladı. Yeşilboğaz adaylık açıklamasında; birlik, beraberlik ve gelişimi sağlayacağını söyledi.

SONER AYDIN

Mersin Barosu avukatlarından Bilgin Yeşilboğaz, Mersin Barosu seçimleri öncesi başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Mersin Barosu’nda 2006-2008 döneminde başkanlığa aday olan ancak Ali Er’e kaybeden Yeşilboğaz, il ve ilçelerde gerçekleştirilen ön seçimin ardından yeniden adaylığa soyunduğunu açıkladı. 

“AVUKATA SALDIRILAR ARTTI”
Baroda yönetim kurulu üyeliği yaptığı dönemde Mersin Barosu’na hak ettiği saygının duyulmasını sağlamaya çabaladıklarını dile getiren Yeşilboğaz, “Maalesef içinde bulunduğumuz dönemde avukatlara saldırılar artmış, stajyer meslektaşlarımız adliye personelince darp edilmiş, avukatlarımız duruşma salonunda atılmış, ev ve iş yerleri KHK’larla kanuna aykırı bir şekilde aranmış, yapılan hukuksuzluklar normalleştirilmeye çalışılarak teamül haline getirilmiştir” diye.

“YAPACAKLARIMIZ HENÜZ BİTMEDİ”
“Mersin Barosu için yapacaklarımız henüz bitmemiştir, her şey daha yeni başlamaktadır” diyen Yeşilboğaz, “Adliye içerisinde üvey evlat muamelesi gördüğümüz yeter. Bazı mahkemelerin koridoruna girişlerde kimlik kontrolleriyle, adliye giriş çıkış kapılarında, kullanılan asansörlerde ayrımcılık ve engellemelerle karşılaşıyoruz. Mesleğe, meslektaşa ve hukuka saygı sağlanıncaya kadar, mücadelemiz, yılmaz bir kararlılıkla devam edecektir. Adaylığım aynı zamanda Mersin Barosu’nda gerçekleşecek birlikteliğin, dayanışmanın ve gelişimin de habercisi olduğunu saygıyla bildiririm” diye konuştu.

“MERSİN BAROSU İTİBAR KAYBETTİ”
Mersin Barosu’nun adının son dönemde kamuoyunda pek iyi olaylarla anılmadığını dile getiren Yeşilboğaz, “Geçmişi başarılarla dolu öncü Mersin Barosu gerçekten itibar kaybetmiştir. Kamu oyundaki saygın yerimizi almak ve bir hukukçu ciddiyeti ile meslektaşlarımıza, mesleğimize, baromuza, STK’larımıza, çevremize, mağdura sahip çıkmak, mücadele etmek adına öne seçimde Mersin Baro Başkanlığı aday olduğumu açıklarken, hepinizi coşkuyla yapılacak bu demokrasi şölenine katılmaya davet ediyorum” şeklinde koşarak adaylığını kamuoyuna duyurdu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA