“KAYYUM ERKEK DÜZENİN TEMSİLCİSİ OLDU” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KAYYUM ERKEK DÜZENİN TEMSİLCİSİ OLDU”


 

Akdeniz Belediyesi’ne Kayyum atanalı 1 yıl oldu

Akdeniz Belediyesi’ndeki 1 yıllık kayyum yönetimini değerlendiren SES Mersin Şube Eşbaşkanı Özge Göncü, ilçedeki kadın sığınma ve danışma merkezlerinin işlevselleştirilerek kapatıldığını hatırlatarak “Kayyum, kadınların dostu değil, onları katleden ve ezen erkek düzenin temsilcisidir” açıklaması yaptı. 

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Kadın Platformu, OHAL Kapsamında 18 Aralık 2016 tarihinde yayımlanan KHK ile Mersin’in HDP’li Akdeniz Belediyesine kayyum atanmasının birinci yıl dönümünde Eğitim Sen Mersin Şubesi’nde basın açıklaması yaptı. İlçe Belediyesinde ilk olarak görevlendirilen ve şuanda Çankırı Valisi olan Hamdi Bilge Aktaş ile Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk’un 1 yıllık görev sürelerini değerlendiren kadınlar, en büyük değişikliğin kadınlar üzerinde yaşandığına dikkat çekti. Kayyumların ilçe belediyesine ait Kadın Sığınmaevini ve Kadın Emeğini Değerlendirme Pazarı’nı kapatmasını hatırlatan kadınlar, ilçedeki kadınlara yönelik danışmanlık görevi yürüten İŞTAR Kadın Danışma Merkezi’nin de işlevsizleştirildiğini savundu.  Mersin Kadın Platformu Adına açıklama yapan SES Mersin Şube Eşbaşkanı Özge Göncü, “Belediyede kadın kimliği ve kadın bilinciyle ayakta kalmayı mücadeleyi öğreten anlayışın yerini kadınları 'sosyal destek’ faaliyetleri kapsamında evlere temizlik  gibi toplumsal cinsiyet eşitsizliğini derinleştiren, pekiştiren işlerde görevlendiren, Kadına yönelik şiddet vakalarının dava takibini yapmayan bir anlayış almıştır” diyerek kayyum yönetimine tepki gösterdi. 
 

“KAYYUM, KADINLARI KATLEDEN VE EZEN ERKEK DÜZENİN TEMSİLCİSİDİR”
İŞTAR Kadın Danışma Merkezinde çalışan uzmanların, belediyede alan dışı çalıştırılarak yıldırma politikalarıyla mobinge maruz bırakıldığını ifade eden Özge Göncü, kayyumların kadınlar üzerindeki politikalarını şu cümlelerle anlattı: “Eş başkanlık sisteminin olduğu Akdeniz Belediyesinde, kadın eş başkanın etki ve yetkisi ile kadın derneklerinin ve aktivistlerinin görüşleri Akdeniz Kent Konseyi’nde kadın bakış açısını hâkim kılıyorken Kayyum ile eş başkanlık kaldırılarak kadın eş başkan(eş başkanlar) tutuklanmış cezaevine atılmıştır. Kayyum ile, Akdeniz Belediyesinde, kadınların çalışma yaşamına katılımlarını kolaylaştırmak için önemli bir pozitif ayrımcılık mekanizması olan "kadınlara servis uygulaması" kaldırıldı. Belediyede çalışan kadınların sorunlarının da tartışıldığı kadın meclisleri, kayyumla birlikte iptal edilerek kadının emeği ve iradesi bir kez daha yok sayılmıştır. Tüm bu yaşananlar gösteriyor ki: OHAL kadınların kazanımlarını ve iradelerini yok saymak için bahane edilmektedir. Kayyum, kadınların dostu değil, onları katleden ve ezen erkek düzenin temsilcisidir” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA