AKDENİZ SOSYAL DÖNÜŞÜM PEŞİNDE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ SOSYAL DÖNÜŞÜM PEŞİNDE


 

Akdeniz ilçesi cazibe merkezi olmak istiyor

Kalkınma Bakanlığı himayesinde ve Mersin Valiliği koordinesinde yürütülen ‘Akdeniz İlçesi Sosyal Dönüşüm Programı Eylem Planı Çalıştayı’nda, kentin öncelikli ve acil sorunları masaya yatırıldı, çözüm önerileri tartışıldı. 

Akdeniz’i bir cazibe merkezi haline dönüştürmeyi ve ilçenin özellikle ekonomik ve sosyal sorunlarını büyük ölçüde iyileştirip toplumsal refahı artırmayı hedefleye Kalkınma Bakanlığı öncülüğünde; Mersin Valiliği’nin ev sahipliği ve koordinesinde sürdürülecek olan, bir Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) projesi olan “Akdeniz İlçesi Sosyal Dönüşüm Programı Eylem Planı Çalıştayı”, Divan Mersin Oteli’nde gerçekleştirildi. 
Belediyeden yapılan açıklamaya göre çalıştaya; Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Kaymakamı ve Akdeniz Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Muhittin Pamuk, ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ile ÇKA Mersin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mesut Özcan’ın yanı sıra, Akdeniz ilçesi içinde faaliyet yürüten kamu kurum ve kuruluşu yetkilileri, kamu kurumu niteliği taşıyan meslek odaları ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. 

“İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN”
Toplantıda bir konuşma yapan Vali Ali İhsan Su, vatandaşların refah düzeyinin arttırılıp, yaşam koşullarının geliştirilmesi noktasında karar alıcı mercideki kurum ve kuruluşlara büyük sorumluluk düştüğünü vurguladı. Bu doğrultuda ekonomik ve sosyal yatırımları gerçekleştirme, vatandaşların kamu hizmetlerinden eksiksiz yararlanmalarını temin etme ve özellikle de dezavantajlarını avantaja dönüştürecek imkânları sunmanın büyük önem arz ettiğine işaret eden Vali Su, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturu ile hareket eden devletimiz ve hükümetimiz, vatandaşlarımızın daha sağlıklı, güvenli, kaliteli ve modern bir yaşam sürmelerine olanak sağlayacak düzenleme ve uygulamaları bir bir hayata geçirmektedir” dedi. Kentin gelişmesi için önem taşıyan çalışmaların sürdürülebilirliğinin, ancak paydaşların konuyu sahiplenmesiyle mümkün olacağını da sözlerine ekleyen Vali Su, çalıştaya ve Mersin’in kalkınmasına öncülük etmesinden dolayı Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

AKDENİZ’DE İYİLEŞTİRMEYE İHTİYAÇ DUYAN ALANLAR TESPİT EDİLDİ
ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu’nun, ajansın çalışmaları ile Çalıştayın amacı ve hedefini özetlediği konuşmasının ardından, ÇKA Yatırım ve Destek Ofisi Koordinatörü Mesut Özcan da“Akdeniz İlçesi Sosyal Dönüşüm Programı Eylem Planı” ile ilgili teknik bir sunum yaptı. Özcan, Çukurova Kalkınma Ajansı’nın; insanı temel alan, toplumsal refahı artırmayı hedefleyen sosyal kalkınma anlayışını, en az iktisadi kalkınma kadar önceleyen bir yaklaşım içerisinde olduğunu söyledi. Mesut Özcan, “Bu çalışmada temel amaç; Akdeniz ilçesini coğrafi odağa alarak, eğitimden sağlığa, spordan kültüre, milli ve manevi değerlerden sosyal yardımlara, kentleşmeden sosyal altyapıya kadar birçok konuda kamu hizmetlerinin bu bölgedeki dezavantajlı gruplara belli bir program dâhilinde yoğunlaşmasının sağlanmasıdır” diye konuştu. 
Teknik sunumun ardından çalıştay; “Maddi Durum ve İstihdam; Sağlık; Eğitim; İmar, Konut ve Fiziki Çevre ve Sosyal Hayat, İlişkiler ve Katılımcılık’ konu başlıklarının tartışıldığı bölümle devam etti. Adı geçen konu başlıklarının tartışılması, değerlendirilip masaya yatırılmasının ardından çalıştay, “Müdahale Alanlarına Yönelik Somut Eylem Önerilerinin Oluşturulması” başlıklı ikinci oturumla sürdü. Akdeniz’de yürütülmesi planlanan bu çalışmalara ilişkin görüş ve önerilerin değerlendirilmesinin ardından çalıştay sona erdi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA