SİHİRLİ ELLERDEN DEKORATİF TABLOLAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİHİRLİ ELLERDEN DEKORATİF TABLOLAR


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği kurslarla pek çok engelli bireyin sosyal hayata katılmasını sağlarken, bir yandan da hayatlarına dokunmaya devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği kurslarla pek çok engelli bireyin sosyal hayata katılmasını sağlarken, bir yandan da hayatlarına dokunmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre; verilen dekoratif tablo yapımı kursu bu yıl da engelli bireylerden yoğun ilgi görüyor. “Mesleki Eğitimle Güçleniyoruz Projesi” kapsamında düzenlenen dekoratif tablo yapımı kursuna katılan engelli bireyler, hem el becerilerini geliştiriyor, hem de eğlenceli vakit geçirerek kurs sonunda kendi el emeklerini görücüye çıkarıp para kazanıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı atölyesinde gerçekleşen kursta Akdeniz Halk Eğitim Merkezi’nde görevli Aslısu Akar tarafından verilen eğitimlerde engelli bireyler boş zamanlarını değerlendirerek, hem sosyalleşiyor hem yeni arkadaşlar ediniyor hem de kendi yeteneklerini ortaya çıkarıyor.

“KURSLAR SAYESİNDE ÇOCUKLARIMIZ KENDİLERİNİ HUZURLU HİSSEDİYORLAR”
Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği kurslar sayesinde kızının toplum içerisinde daha çok yer bulduğunu ifade eden Seda Ateş’in annesi Emine Ateş, “Kurslar çok güzel. Seda’yı kursa getirdiğim zaman çok mutlu oluyor. Kendini huzurlu hissediyor. Bu kurslar olmadan önce Seda evde benimle beraberdi. Fazla dışarı çıkma ve topluma karışma imkânı yoktu. Başkalarıyla iletişim kuramıyordu. Şimdi bu kurs sayesinde insanlarla iletişimi arttı. Bu kurslar çocuklarımız için farklılık oldu. Gelişimlerine de katkısı oluyor. Çocuklarımız bu kurslar sayesinde kendilerini daha huzurlu ve toplum içerisinde hissediyor. Bu kursların devam etmesini diliyorum. Burhanettin Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Kendisinden Allah razı olsun” dedi.
Dekoratif tablo yapımı kursunda eğitim alan kursiyerlerden Egemen Batuhan Polat da Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın engelli bireyler için yazdığı Engelsiz Çatı Altında şiirinden bir dörtlüğü okudu.
Engelli bireylerin yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olan kurs yaklaşık 4 ay sürecek ve Ocak ayında bitecek. Kurs sonunda engelli bireyler hem sertifikalarını alacak hem de düzenlenen sergi ile ürünlerini görücüye çıkaracak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA