GÜNEL, KADINLARDAN DESTEK İSTEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÜNEL, KADINLARDAN DESTEK İSTEDİ


 

CHP İl Kadın Kolları başkanlığına aday olduğunu açıklayan Hülya Toy Günel, kadın üyelerden destek istedi.

MEHMET NABİ BATUK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Kolları başkanlığı seçimleri öncesi başkanlık için yarışan Pakize Güler, Selda Uysal ve Hülya Toy Günel çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son olarak adaylardan Hülya Toy Günel, il binasında düzenlediği basın toplantısı ile üyelerden destek istedi. Günel, kadın kollarının başta partili kadınlar olmak üzere kadınların siyasal yaşama eşit katılımı ve temsilini gerçekleştirmek için oluşturulduğunu dile getirdi. Kadın kollarının önemine değinen Günel, “Kadın kollarının oluşturulmasının amacı; kadınların karar alma süreçlerine katılımını güçlendirmek, kadınların siyasette yer almasının önündeki engelleri kaldırmak için mücadele etmek, cinsiyet eşitliğinin toplumsal yaşamın her alanında uygulanmasını sağlamak, kadına karşı her türlü şiddeti önlemek için mücadele etmek, toplumsal yaşamın her alanında kadınların özgür ve eşit bireyler yer almalarına katkıda bulunarak kadın hareketine öncülük etmektir. İlçe kadın kolları başkanlığım sürecinde olduğu gibi bundan sonra da kadın hareketine öncülük etmek amacıyla 13 ilçemizin kadınlarıyla birlikte tek yumruk olarak çalışmak için ilk kadın kolları başkanlığına adayım” dedi.

“BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ”

Kadınların bir araya gelerek kadın mücadelesini yükseltmesi gerektiğinin altını çizen Günel, “Bilinmesini isterim ki, bizim gibi az gelişmiş ülkelerin en çok ezileni hep kadınlardır. Ülkenin içinde bulunduğu durumu benden daha iyi biliyorsunuz ama şunu da hepimiz tüm sesimizle birbirimize haykırmalıyız. Gelecek günler yine en çok kadınlara zulmün artacağı zamanlar olacak, bunu unutmamak ilke görevimizdir. Çoğalmalıyız güzel yoldaşlarım, birarada olmalıyız, safları sıklaştırmalıyız. Yerelde ve genelde Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı biz kadınların ve yan yana birlikte güç alacağımız gençlerin elinde. Bunu asla unutmamalıyız. Bu nedenle partimizde günü geldiğinde bayrağı devredeceğimiz genç kadınların sayısını arttırmalıyız. İktidara yürümemizin kaynağı, genç kadınlarımızın, dinamizmi, yetenekleri, iletişim becerileri, bilgileri ve yüksek yaşam enerjileridir. Bunları ortaya çıkarmalarına olanak sağlamak zorundayız. Gençler be yaşlılar arasında, partililerimiz ve halk arasında köprüyü birlikte kuracağız ve aydınlık yarınlara el ele yürüyeceğiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA