Akaryakıt depoları tehlike saçıyor!


 

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kocamaz, adeta patlamaya hazır bomba olan akaryakıt depolarının, 1000-1200 metre yerin altına gömülmesi gerektiğini söyledi.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediyesi meclisinde gündeme gelen bir diğer konu ise akaryakıt istasyonları oldu. Geçtiğimiz hafta içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile balık çiftlikleri, akaryakıt depoları, atık yönetimi ve hafriyat atıkları ile ilgili görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Kocamaz, görüşmede alternatif çözüm olarak akaryakıt depolarının 1200 metre yerin altına alınmasını önerdiklerini ve tehlikelerin ortadan kaldırılması için üzerinde çalıştıklarını söyledi. Temmuz 2014’te Ataş Rafinerinde çıkan yangını örnek gösteren Başkan Kocamaz, akaryakıt depolarının kent için büyük bir tehlike yarattığını dile getirdi. Önümüzdeki hafta da konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri ile görüşeceklerini aktaran Başkan Kocamaz, “Bizim bu konuda da çok duyarlı olmamız lazım. Bize geçtiğimiz aylarda LPG deposu yapmak üzere talepte bulundular. Biz onlara bu konuya sıcak bakmadığımızı bildirdik. Bunların yerin altına alınması lazım. Hatta Kromsan’ın bir buçuk ton kanserojen etkili atıklarının da 1000-1200 metre derine gömülmesi tekliflerimizi de Sayın Bakana ilettik. Yer altındaki galeriler depremlerden dahi etkilenmiyor. Dolayısıyla yeryüzüne hiçbir şekilde sızdırma da yapmıyor. Dünyada bunun örnekleri var ama Türkiye’de bununla ilgili bir yönetmelik yok” dedi.

Akaryakıt depolarını yerin altına gömme konusunda bir danışman görevlendirdiklerini ve çalışmalara başladıklarını söyleyen Başkan Kocamaz, “İleriki günlerde Mersin’de bu konu ile ilgili bir çalıştayın da yapılmasını planlıyoruz. Hatta Petrol Mühendisleri Odasıyla birlikte gündeme taşımak istedik” diye konuştu.

“ÇÖPÜN KAYNAĞINDA AYRIŞTIRILMASI LAZIM”

Atık yönetimi ve çöpün kaynağında ayrıştırılması konularında yaşadıkları sıkıntıları da Bakanlığa ilettiklerini söyleyen Başkan Kocamaz şunları söyledi: “Gemilerden atık alınması görevi geçmiş dönemlerde Serbest Bölge ile MIP’ye verilmiş. MIP bu işi yapıyor ama Serbest Bölge bu görevi yapmıyor. Bu görevin bize devredilmesi için konuyu gündeme getirdik. Tehlikeli atıklarla ilgili de sıkıntı var. Atık yönetimi ile ilgili görüşlerimizi de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ilettik. Çöpün kaynağında ayrıştırılması lazım. Bakanlıktan onaylı herhangi bir firma ile ilçe belediyesi anlaşacak. Onlar sitelere, belirli bölgelere çöpün ayrı ayrı toplanması ile ilgili konteynerleri koyacak. İlçe belediyesi bu işin sadece takibini yapacak. İlçe belediyelerimizin tamamına bunu öneriyorum. Bu hem geri dönüşümden dolayı ekonomiye katkı sağlayacak hem de çöp depo alanlarımızın çok daha uzun süre kullanılmasına yardım edecek.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA