“17-25 Aralık; yolsuzluk ve rüşvetle mücadele günleri ilan edilsin” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“17-25 Aralık; yolsuzluk ve rüşvetle mücadele günleri ilan edilsin”


 

CHP Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, “17-25 Aralık; yolsuzluk ve rüşvetle mücadele günleri ilan edilsin” çağrısı yaptı.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Atıcı, 15 yıl önce “Yolsuzlukla mücadele edeceğiz” diye halktan oy isteyen AKP’nin yolsuzlukla mücadele etmek yerine, yolsuzlukların ‘üstünü örtmeyi’ tercih ettiğini söyledi. İktidar temsilcilerinin, 17-25 Aralık’ta ortaya saçılan yolsuzluk ve rüşvet iddialarının üstüne gitmek yerine, bu iddiaları ‘kumpas, oyun’ olarak niteleyerek gerçekleri halkın gözünden kaçırmaya çalıştığını aktaran Milletvekili Atıcı, “Yolsuzluk ve rüşvet iddialarında adı geçen bakanların Yüce Divan’da yargılanmaları engellenmiş ancak iktidarın tüm bu engelleme çabalarına rağmen, bakanlar, bürokratlar ve akrabalar hakkında rüşvet iddiaları artık ülkenin sınırlarını da aşmıştır. ABD’de bir süredir devam eden Rıza Sarraf davası, AKP zihniyetinin geldiği durumu da ortaya çıkarmıştır. Bir şarlatanın önüne devleti yatıran AKP, bu iddiaları da araştırmak yerine üstünü örtmeyi tercih etmiştir. Bir bakana verildiği iddia edilen rüşvet paralarının milyon dolarları bulduğu söylenmektedir. 700 bin liralık saatlerin rüşvet olarak verildiğinin konuşulduğu günlerde, halkla dalga geçer gibi TBMM’nin karşısına kol saati heykeli dikenler bilmelidir ki; o heykelin yerini ‘Adalet Tanrıçası Themis’ alacaktır.

Kendilerine yöneltilen her türlü yolsuzluk, rüşvet iddialarına ‘FETÖ, kumpas, milli iradeye darbe’ gibi ifadelerle yok saymaya çalışan AKP iktidarı sayesinde Türkiye, yolsuzlukta 3. dünya ülkelerinin gerisine düşmüştür. Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün her yıl düzenlediği ‘Yolsuzluk Algı Endeksi’ 2016 verilerine göre 100 puan üzerinden 41 puan alan Türkiye 176 ülke arasında 75. sırada yer almıştır.  Yolsuzlukta üç yıldır üst üste gerileyen Türkiye, Suudi Arabistan, Brunei, Namibya, Botsvana'nın da gerisine düşmüştür. Hukukun üstünlüğü endeksinde ise Türkiye 113 ülke arasında 99’unculuğa gerilemiştir. Hukukun ve demokrasinin olmadığı yerde yolsuzluk da olur, rüşvet de olur. Mızrak artık çuvala sığmamaktadır. 17-25 Aralık tarihleri arasına denk gelen günlerin yolsuzluk ve rüşvetle mücadele günleri olarak anılması ve bu günlerde yaşananlardan ibret alınması gerekmektedir. Bununla birlikte rüşvet çarkının içinde her kim olursa olsun tek tek adil yargının önüne çıkarmak bizler için bir ödevden öte boyun borcudur” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA